Zeci de oraşe, instituţii şi companii din România marchează sâmbătă Ora Pământului 2014

Zeci de oraşe şi instituţii, dar şi companii din România vor stinge luminile sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca Ora Pământului 2014.

Urmărește
1134 afișări
Imaginea articolului Zeci de oraşe, instituţii şi companii din România marchează sâmbătă Ora Pământului 2014

Zeci de oraşe, instituţii şi companii din România marchează sâmbătă Ora Pământului 2014

La invitaţia WWF România, organizaţia care a iniţiat campania şi o derulează în peste 150 de ţări, zeci oraşe din România s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc de cîteva săptămâni pentru seara de 29 martie.

Totodată, 13 oraşe candidează la titlul Capitala Earth Hour, al cărui câştigător - oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour de sâmbătă - va fi anunţat în 13 aprilie.

Peste tot, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor. Lista oraşelor participante incluzând evenimentele programate poate fi consultată la adresa http://ora-pamantului.ro/wordpress/?p=1320.

Printre altele, vor rămâne în întuneric timp de o oră Castelul Peleş, Muzeul Brukenthal şi Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional de Artă, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară şi British Council din Capitală.

În Bucureşti, de la ora 20.00, echipa WWF România şi Asociaţia Star Education vor fi în Parcul Carol, la monument, unde vor avea loc un spectacol unplugged, alături de: Sistem (trupa se reuneşte special pentru Earth Hour), un recital Muse Quartet (cunoscut şi drept Cvartetul Roşia Montană), jonglerii marca Incubator 107 pe ritmuri de tobe create de Jean-Baptiste Manitou (Asociaţia Humains Profiles).

În cadrul evenimentului vor fi premiaţi şi câştigătorii panoului solar din cadrul concursului organizat de WWF România de Ora Pământului - Biblioteca din Şirna, judeţul Prahova.

Aproape de Bucureşti, Asociaţia Studenţilor Fizicieni organizează evenimentul Ora Pământului la Facultatea de Fizică, în campusul Măgurele.

Ministerele şi toate instituţiile aflate în coordonarea acestora se vor alătura iniţiativei Ora Pământului 2014 şi vor stinge lumina.

Jandarmeria Română a anunţat că susţine de asemenea campania şi promovează, la nivelul tuturor unităţilor, un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător.

Şi pompierii vor stinge luminile în toate unităţile, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

De asemenea, în benzinăriile Rompetrol, în rafinăria şi sediile de birouri ale companiei va fi stinsă lumina timp de o oră.

Ministerul Mediului informează că putem marca Ora Pământului prin stingerea luminilor şi scoaterea din priză a aparatelor electrice care nu sunt absolut necesare, timp în care putem organiza întălniri cu prietenii, ne putem plimba prin oraş, putem organiza drumeţii sau plimbări folosind lumina lanternelor, admira stelele din parcuri sau de la observatoarele astronomice şi putem participa la evenimente realizate, cu această ocazie.

Pe viitor, pentru a face ceva pentru mediu, trebuie să renunţăm la excesele de consum de energie şi să economisim cât mai mult, nu trebuie să lăsăm în priză aparatele care nu sunt necesare, ele consumând chiar dacă sunt oprite, putem să ne calculăm amprenta de CO2 şi să urmărim în mod constant să o diminuăm, să optăm pentru energie din surse regenerabile şi pentru echipamente cu consum redus de energie, să folosim becuri cu consum redus şi să reciclăm cât mai mult şi să colectăm selectiv deşeurile, arată Ministerul Mediului.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din 2009, iar la nivel internaţional, din 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment, în oraşul Sydney. Campania reuneşte în prezent peste 6.500 de oraşe din 153 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici