Zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu de peste 13,5 milioane de lei

Poliţiştii din Bucureşti au făcut miercuri 31 de percheziţii şi au adus la audieri 15 persoane, într-un dosar amplu de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 13,5 milioane de lei bugetului de stat.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu de peste 13,5 milioane de lei

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Bucureşti, sub coordonarea Parchetului, au continuat ancheta într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1,6 milioane de lei. Ancheta i-a dus şi la alte persoane suspecte de infracţiuni similare.

Miercuri, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 31 de percheziţii şi au emis 15 mandate de aducere în Bucureşti şi judeţele Neamţ, Satu Mare, Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar de evaziune fiscală pe termen lung.

Între 2021 şi 2023, suspecţii ar fi pus la cale un mecanism prin care şi-au redus taxele şi impozitele datorate, declarând achiziţii fictive de la mai multe firme. Prejudiciul provocat statului este estimat la peste 13,5 milioane de lei.

În urma acţiunilor, 15 persoane au fost aduse la audieri, iar poliţiştii au ridicat diverse bunuri, inclusiv sume importante de bani: aproape 140.000 de euro, 1.500 de dolari şi 170.000 de lei, plus şase arme depozitate necorespunzător, cu muniţie interzisă.

În luna martie, în acelaşi dosar, au mai avut loc alte 27 de percheziţii, cu un prejudiciu iniţial de aproape 12 milioane de lei.

Ancheta continuă, iar acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR şi a echipelor speciale din Bucureşti, Neamţ şi Satu Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici