Zeci de persoane protestează la Dudeştii Vechi faţă de explorările petroliere ale NIS Petrol în zonă - GALERIE FOTO

Aproximativ 50 de persoane protestează, duminică, la Dudeştii Vechi din Timiş, faţă de ridicarea aici a primei sonde din judeţ de explorare petrolieră de către compania NIS Petrol, oamenii declarând că le este teamă să nu fie căutate gaze de şist.

Urmărește
1724 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane protestează la Dudeştii Vechi faţă de explorările petroliere ale NIS Petrol în zonă - GALERIE FOTO

Zeci de persoane protestează la Dudeştii Vechi faţă de explorările petroliere ale NIS Petrol în zonă - GALERIE FOTO

Cei circa 50 de protestatari - majoritatea activişti de mediu, dar şi localnici - s-au adunat în jurul orei 17.00 în faţa Primăriei din localitate, afişând banerre cu mesaje precum "Stop fracking, respect earth" sau "Nu vă fie frică, Dudeştiul se ridică", transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, manifestanţii scandează "Corupţia ucide" şi "Nu vrem sonde la Dudeştii Vechi".

Potrivit organizatorilor, protestul are loc în contextul în care lângă localitate se va ridica prima sondă de explorare a zăcămintelor petroliere şi de gaze din judeţul Timiş, investiţia fiind făcută de NIS Petrol.

Activiştii susţin că aceasta ar căuta, de fapt, gaze de şist.

"Protestăm faţă de ridicarea primei sonde petroliere din judeţul Timiş pentru explorare la Dudeştii Vechi. (...) Fiind la mare adâncime, bănuim că se vor exploata gaze de şist şi noi ne opunem. Vrem să facem agricultură, nu fractură", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Răzvan Munteanu, unul dintre organizatorii protestului.

Din faţa Primăriei protestatarii au plecat în marş pe străzile din localitate.

Protestul nu este autorizat, organizatorii trimiţând doar o informare Jandarmeriei şi Prefecturii. Protestatarii sunt păziţi de un număr mare de forţe de ordine, care au informat organizatorii că vor fi amendaţi dacă mai continuă acţiunea.

Într-un comunicat transmis recent de NIS Petrol, compania asigura locuitorii din Dudeştii Vechi că utilizează metode de explorare tradiţionale, fracturarea hidraulică nefiind luată în calcul. Totodată, compania arăta că acordurile cu Agenţia Naţională de Resurse Minerale o obligă atât să obţină date seismice, cât şi să foreze trei sonde de explorare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici