Video Zeci de studenţi din Grozăveşti au dormit în corturi, pentru a protesta faţă de închiderea căminelor - VIDEO

Câteva zeci de studenţi cazaţi în complexul Grozăveşti au dormit, timp de trei nopţi, în corturi, lângă cămine, în semn de protest faţă de închiderea acestora pe timpul vacanţei şi faţă de condiţiile de cazare, pe care le consideră proaste.

Urmărește
1592 afișări

Studenţii, cazaţi în Grozăveşti, au decis, la începutul acestei săptămâni, să declanşeze un protest inedit prin care să determine conducerea complexului studenţesc să nu închidă, pe timpul verii, căminele în care locuiesc. Dacă nu se închid căminele, spun ei, studenţii care muncesc pe timpul verii nu vor obligaţi să stea cu chirie, iar cei care au restanţe nu vor fi mutaţi în alte cămine. Studenţii susţin că închiderea spaţiilor de cazare este inutilă, în condiţiile în care căminele se închid pentru "renovare", însă, în realitate, această "renovare" nu are loc.

Ca urmare, după ce au trecut din cămin în cămin şi au stat de vorbă sute de colegi, cărora le-au explicat de ce ar fi nevoie de un protest în Grozăveşti, în cursul zilei de luni, iniţiatorii acestei acţiuni şi-au montat corturile în faţa căminelor "C" şi "D" şi au afişat un banner din pânză, pe care au scris cu vopsea mesajele "UB-ul şi ai lor, dau cu flit studenţilor" şi "Nu plecăm!".

Încă de la primele ore, în faţa celor două cămine s-au adunat aproximativ o sută de studenţi, care au rămas până noaptea târziu. Tinerii au făcut foc de tabără şi au cântat la chitară până noaptea târziu, când s-a dat "stingerea". Afară au rămas aproximativ 15 - 20 de persoane, care au dormit, o parte în corturi, iar o altă parte sub cerul liber. În acest mod, studenţii au protestat timp de trei zile şi două nopţi.

Claudiu Dobrinescu, doctorand, absolvent al Facultăţii de Chimie şi unul dintre iniţiatorii protestului, a declarat, pentru MEDIAFAX, că studenţii se opun închiderii celor două cămine pe motiv că studenţii care lucrează vor trebui să stea cu chirie, iar cei care care mai au de susţinut examene trebuie să se mute în alte cămnine, ceea ce le provoacă un disconfort inutil. "Există mai multe motive pentru care căminele se închid. Un motiv este cel economic, care priveşte consumul. Acesta nu are logică, pentru că, oricum, se plăteşte pauşal. Un alt motiv este renovarea. Or această renovare nu are loc în niciun an. Condiţiile de cazare sunt foarte proaste, este plin de igrasie, iar duşurile nici nu au baterie", a declarat Dobrinescu.

Studenţii au strâns corturile miercuri la prânz, dar au anunţat că, în cazul în care reprezentanţii complexului studenţesc nu vor decide să lase deschise cele două cămine, protestele vor fi reluate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici