- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.02.2021, 17:10)
-
Laura Buciu
, Cosmin Pirv
Laura Buciu
Şcolile se redeshid. Scenariile anunţate de Klaus Iohannis
- S-a decis: Şcolile se deschid parţial în funcţie de scenariile pe culori anunţate anterior.
- Autorităţile au avut avea o şedinţă pentru a face o reevaluare a situaţiei pandemice.
- „Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii şi pentru dascăli”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.
Urmărește
22213 afișări
UPDATE: S-a decis: şcolile se deschid parţial din 8 februarie în funcţie de scenariile pe culori.
Şcolile se redeschid începând din 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunţat Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.
„Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii şi pentru dascăli”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.
În localităţile în care sunt puţine cazuri de Covid, aşa numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală, la grădiniţă, şi ciclu primar, şi gimnaziul şi liceul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
„În localităţile în care sunt ceva mai multe cazuri, aşa numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a opta fizic la şcoală, fiindcă ei se pregătesc pentru examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc de Bacalaureat. În localităţile unde sunt destul de multe cazuri, scenariul roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasale I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa este mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural, toată lumea stă acasă”, a mai declarat luni preşedintele Klaus Iohannis.
Acesta a spus că decizia a fost luată în unanimitate de cei prezenţi la întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni.
Preşedintele a declarat că în ultimele săptămâni „incidenţa cazurilor de Covid s-a redus un pic” şi că „trendul este descendent”.
Acesta a spus că la luarea deciziei s-a ţinut cont şi de situaţia din UE, unde doar trei state au menţinut şcolile închise.
Şeful statului a anunţat că în zilele următoare va fi adoptat un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin care vor fi stabilite cum se verifică dacă elevii sunt bolnavi, la câte cazuri se închid şcolile etc.
Scenariile vor fi următoarele:
- Scenariu verde: Toţi elevii merg la şcoală în formate fizic.
- Scenariul galben: Copiii de la grădiniţă, elevii din clasele 1-4 şi elevii din anii terminali merg la şcoală în format fizic.
- Scenariu roşu: Copiii de la grădiniţă, elevii din clasele 1-4 merg la şcoală în format fizic.
- În localităţile aflate în carantină: Toţi elevii fac şcoală în format online.
Maine ar urma să se discute noii indicatori propuşi de Ministerul Sănătăţii. Va fi stabilită formula de calcul a incidenţei. În calcul vor fi luate şi focarele.
Ştire iniţială
Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, marţi, de la ora 15.00, cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru a decide despre redeschiderea şcolilor în data de 8 februarie. Participă şi medicii Raed Arafat şi Adriana Pistol.
„Decizia va fi luată dupa discuţia care va analiza lucrurile din toate perspectivele. În primul rând perspectiva sanitară, epidemiologică, nu doar cantitativă, ci şi a evoluţiei din perspectiva noilor tulpini, lucru care va implica o şi mai mare prudenţă. Avem deja peste 160.000 de elevi care au învăţat online să citească literele. Dacă nu se întorc în şcoală vor învăţa tot online să scrie literele, lucru foarte dificil. Dacă nu se vor deschide şcolile cu prezenţă fizică nu se va putea recupera ceea ce s-a pierdut prin predarea online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Aleph News.
În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, precum şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta dacă şcolile pot fi redeschise în data de 8 februarie.
Iohannis a anunţat atunci că există posibilitatea ca toţi elevii să se întoarcă în bănci, cu câteva excepţii, însă o decizie finală se va lua după o nouă întâlnire, care va avea loc în 2 februarie.
„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în 14 ianuarie.
Preşedintele a avertizat că în data de 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, se va face o reevaluare a situaţiei pandemice pentru a şti cu exactitate dacă rămâne definitivă data de 8 februarie pentru redeschiderea şcolilor.
CITEŞTE AICI: Cele cinci categorii de elevi şi profesori care nu vor merge la şcoală pe 8 februarie
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Aplicaţia Inspectorul Pădurii nu poate fi accesată câteva zile. Explicaţia dată de Ministerul Mediului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe