10 ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Metoda revoluţionară prin care familia vrea să-i restabilească sănătatea

Ultima încercare de reabilitare complexă a sănătăţii lui Michael Schimbacher a fost urcarea lui în maşină pentru a-i stimula creierul cu cele mai familiare sunete, în timp ce fratele lui, Ralf, punctează că „s-au făcut multe datorită posibilităţilor medicale moderne, dar nimic nu mai este ca înainte”.

Urmărește
3791 afișări
Imaginea articolului 10 ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Metoda revoluţionară prin care familia vrea să-i restabilească sănătatea

Michael Schumacher

Ultima încercare de reabilitare complexă a sănătăţii lui Michael Schimbacher a fost urcarea lui în maşină pentru a-i stimula creierul cu cele mai familiare sunete, în timp ce fratele lui, Ralf, punctează că „s-au făcut multe datorită posibilităţilor medicale moderne, dar nimic nu mai este ca înainte”.


În fiecare an, de 10 ani, pe 29 decembrie, revine în spaţiul public o întrebare: care este starea de sănătate a legendei din Formula 1, Michael Schumacher, care a strâns şapte titluri mondiale, dintre care 4 consecutiv cu Ferrari, dar a fost doborât de un banal accident pe versanţii Alpilor francezi?

În fiecare an, ritualic, între ziua în care a suferi accidentul la schi, 29 decembrie, şi ziua lui de naştere, 3 ianuarie, se discută aprins despre starea fizică a fostului campion mondial. Şi se fac eforturi disperate pentru recuperarea lui, măcar parţială.

Potrivit Bild, fostul pilot a fost dus într-o maşină Mercedes pentru a-şi stimula creierul şi a reproduce experienţele trecute. Ultima încercare în timp. „Mi-e dor de Michael al meu de atunci”, a declarat fratele său Ralf Schumacher în urmă cu câteva zile pentru acelaşi ziar german.

„Viaţa este uneori nedreaptă. Michael a fost adesea norocos în viaţa lui, dar a venit acest accident tragic. Slavă Domnului că am reuşit să facem multe datorită posibilităţilor medicale moderne, dar încă nimic nu mai este ca înainte”, a comentat bărbatul de 48 de ani

„Michael este acolo”

În acea zi din decembrie 2013, zăpada nu era perfectă pe pârtiile Meribel, se plânsese campionul mondial soţiei sale, Corinna. Michael se gândea să meargă în Dubai şi să facă paraşutism. Dar, până la urmă, a rămas.

Restul este istorie: accidentul din afara pistei, căderea, casca de protecţie care se sparge, traumatismul cranian, transportul de urgenţă la clinica universitară din Grenoble, coma indusă, asediul presei. Sunt cei care îşi amintesc cum un jurnalist s-a deghizat în preot pentru a scoate o oarecare detaliu din intimitatea familiei şi cadrelor medicale.

În ultimii ani, au fost efectuate numeroase experimente pentru a stimula recuperarea cerebrală a fostului pilot. În documentarul Netflix „Schumacher”, Corinna spune clar: „Michael este acolo. Într-un alt fel, dar există”.

Acum, televiziunea publică germană ARD a realizat şi un documentar „Being Michael Schumacher”, nu pentru că ar fi ştiri noi de spus, ci pentru că de 10 ani se aşteaptă ştiri despre fostul star din sporturl cu motor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici