- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
#20pentru20| INTERVIU cu Andrei Ivan. "Pentru mine Krasnodar e o rampă de lansare. Nu cred că există undeva în lume condiţii ca aici"
Tinereţea, modestia şi ambiţia i-au presărat un succes la care nu se aştepta. De la 150 de lei lunar, a ajuns la câştiguri de sute de mii de euro. Această performanţă financiară are în spate, însă, o poveste. Vorbim despre Andrei Ivan sau Jdechi, aşa cum era poreclit în copilărie, în schimbul căruia FC Krasnodar a plătit recent trei milioane de euro. Iar CS Universitatea Craiovea urmează să mai primească un milion de euro, dacă echipa din Rusia se va califica în Liga Campionilor, în cei cinci ani de contract ai lui Ivan.
#20pentru20| INTERVIU cu Andrei Ivan. "Pentru mine Krasnodar e o rampă de lansare. Nu cred că există undeva în lume condiţii ca aici"
Chiar dacă alegerea sa a stârnit şi unele controverse, pe lângă laude, atacantul în vârstă de 20 de ani e convins că transferul în Rusia îi va deschide calea spre lumea de succes a fotbalului vestic.
Povesteşte-ne despre copilăria ta la Moreni.
Jucam fotbal de dimineaţa până seara. Mă duceam la şcoală, jucam fotbal. După aceea, mergeam la antrenamente, iar fotbal. Iar după ce terminam antrenamentele, luam mingea şi mă duceam singur la stadion. Stadionul se numea „Pompieri”, că era al pompierilor, şi mergeam acolo şi stăteam până când se întuneca. Atunci, toţi vecinii mei jucau numai fotbal. Aveam acelaşi program în fiecare zi. Îmi aduc aminte când mi-a cumpărat tatăl meu prima pereche de ghete. Am adormit cu ele în picioare. Cu mingile, la fel, dormeam cu ele în braţe. Eram de mic înnebunit după fotbal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
În mod organizat, cum ai început să joci?
Prima dată, m-au dus mama şi tata la fotbal, la antrenorul Mircea Petrescu. Aveam şase ani. El m-a învăţat să joc fotbal. În zilele de azi nu cred că mai există un asemenea antrenor. Şi vorbesc foarte serios. Nu vreau să îl laud, dar nu cred că mai există antrenori ca el. M-a învăţat să nu mă dau niciodată bătut şi să nu pun la suflet chestiile rele. După aceea, am plecat la Sporting Piteşti, acolo i-am avut antrenori pe domnul Drăguşin, domnul Dima şi pe Lucian Diaconescu. Am stat acolo trei ani, iar apoi am venit la Universitatea Craiova, unde am avut foarte multe de învăţat, de la colegii pe care i-am avut în Liga a doua şi de la cei pe care i-am avut recent.
Citiţi continuarea interviului pe www.prosport.ro
#20pentru20 e campania ProSport demarată odată cu aniversarea a două decenii de viaţă a brandului lansat pe 2 iulie 1997. Sub umbrela #20pentru20 vor intra poveştile de viaţă a 20 de sportivi români cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, născuţi exact în anul apariţiei ProSport. De ce au ales disciplina pe care au urmat-o, ce obstacole li s-au ivit în carieră, momente haioase, oameni esenţiali şi întâmplări ciudate... toate la #20pentru20.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO