- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (03.09.2016, 11:09)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video A doua zi de BikeFest în Capitală, competiţia bicicliştilor urbani -FOTO, VIDEO
A şasea ediţie a BikeFest, competiţie dedicată bicicliştilor urbani, a debutat sâmbătă dimineaţa, startul fiind dat în Parcul Izvor din Bucureşti. Festivalul va cuprinde şi o competiţie Urban Race care pune la dispoziţia participanţilor un traseu mai lung, care va putea fi parcurs prin interiorul şi prin exteriorul Palatului Parlamentului, cât şi pe principalele bulevarde ale oraşului.
Urmărește
803 afișări
UPDATE Aleşii se pregătesc de "cursa electorală": E mai greu cu bicicleta decât la plen/Nu am trişat
Liberala Alina Gorghiu şi social-democraţii Florin Iordache şi Marian Neacşu s-au antrenat sâmbătă pentru cursa electorală, participând la o competiţie de ciclism de 6,5 km prin curtea Palatului Parlamentului, reuşind "performanţa" de a primi medalii, deşi au terminat traseul printre codaşi.
La ora nouă, printre sutele de biciclişti care s-au aliniat la startul competiţiei de ciclism prin curtea Palatului Parlamentului s-au aflat şi patru parlamentari: preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, deputatul Carmen Moldovan şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, toţi patru îmbrăcaţi cu tricourile galbene oferite de organizatori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Înaintea competiţiei, social-democratul Marian Neacşu a meşterit preţ de câteva clipe la bicicleta liberalei Alinei Gorghiu, spunând că nu a fost vorba de "sabotaj politic".
”Am încercat să-i reglez şaua mai bine, să poată să aibă vizibilitate mai mare şi viziune mai bună. Nu era sabotaj politic, pentru că în comunitatea asta a bikerilor cu toţii suntem prieteni şi parteneri. Am încercat să ne ajutăm unii pe alţii în cursă. Sper ca spiritul ăsta de competiţie, nu de adversitate, să se manifeste şi în toamnă”, a spus Marian Neacşu.
În timp ce concurenţii finalizau primul tur, unul dintre organizatori încerca de la microfon să dinamizeze cursa: ”Haideţi mai repede, că suntem cei mai matinali oameni care au venit la această clădire”.
După mai bine de 20 de minute, la mare distanţă de primii competitori care au terminat primul tur, şi-a făcut apariţia Marian Neacşu, urmat de ceilalţi trei deputaţi. Au lăsat bicicletele pe margine, au făcut câteva declaraţii şi după ce au primit medalii, chiar dacă au pedalat mai puţin decât toţi ceilalţi, au dispărut.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, îmbrăcat cu o pereche de pantaloni ”casual”, a recunoscut că e mai lejer să conducă şedinţele de plen decât să pedaleze.
”E mai greu cu bicicleta decât la plen. Păi, ca să fie uşor la bicicletă, ar trebui să exersezi zilnic. Dar, pentru la anul, dacă ne pregătim din timp, cred că vom avea un timp mai bun”, a spus, vizibil obosit, Florin Iordache.
La rândul ei, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că, în ultima perioadă, antrenamentul ei s-a rezumat la ”alăptat şi la cărucior”.
”A fost cea mai plăcută grea respiraţie, să spun aşa. Îmi aduc aminte că acum opt ani, tot cu colegii de aici, am făcut un cros care se numea <<Burta jos>>”, a spus Gorghiu.
Ea a povestit că, împreună cu colega ei de Parlament, Ileana Carmen Moldovan, a făcut o pauză de două minute pentru a ajuta o concurentă care căzuse cu bicicleta.
”Nu am trişat, am încercat să ne ţinem serios de cursă”, a adăugat Alina Gorghiu.
Organizatorul competiţiei, Corneliu Belciug, a avut un regret.
”S-au descurcat bine pentru nişte oameni care nu participă tura în mod normal la competiţii de genul acesta, dar, le-am spus şi lor, mă aştept ca anul viitor performanţa să crească. Anul ăsta au făcut o tură în 20 de minute. La anul mă aştept să facă o tură în 10 sau 15 minute. Primii competitori au făcut 11 minute. (...) Patru e mai puţin ca zero. La anul, dacă vin 10 sau 15, este foarte bine. Eu mi-aş dori să vină tot Parlamentul aici, dar vrabia...”, a spus Belciug.
El a mai spus că traseul a inclus şi o porţiune neamenajată, iar anul trecut, fiind ploaie, concurenţii au sosit plini de noroi.
”Anul acesta nu am avut noroc de noroi. Mi-aş fi dorit să-i văd pe parlamentari plini de noroi din cap până-n picioare. Nu le poţi avea pe toate”, a glumit organizatorul competiţiei.
Câştigătorul etapei MTB, Hans Comyn, un belgian care locuieşte de doi ani în Bucureşti, a parcurs peste 35 de kilometri în decurs de o oră.
”Dacă poţi să mergi pe bicicletă aici (în Bucureşti - n.r.), o poţi face peste tot. Aici este o junglă. Dar lucrurile se îmbunătăţesc”, a spus Comyn.
Participanţii au fost mulţumiţi de faptul că astfel de evenimente au loc în Capitală.
”Toată lumea spune că trebuie să modifice legi, trebuie să modifice lucruri. Din punctul meu de vedere, schimbarea trebuie să vină de la noi. Trebuie să ne respectăm în trafic şi să ne înţelegem. Doar împreună trebuie să facem acest lucru. Doar când (politicienii - n.r.) vor vedea că suntem câteva mii de ciclişti care merg la muncă, în parcuri, atunci sigur se vor sesiza şi vor face ceva în privinţa asta”, a declarat unul dintre participanţi.
Un alt concurent era supărat pe atitudinea şoferilor faţă de biciclişti.
”O astfel de bicicletă costă aproape cât o maşină second-hand. Nu cerem mult, cerem doar să ne respectăm reciproc în trafic”, spunea el.
Cursa de MTB a avut 6,5 km, iar cea de urban-race 5,5 km, iar la competiţie s-au înscris peste 1000 de ciclişti. Bikefest, care se desfăşoară sâmbătă şi duminică în Parcul Izvor, ca mai cuprinde şi alte competiţii pentru copii şi pentru începători, dar şi concerte.
8.500 de participanţi sunt aşteptaţi în cadrul acestui festival sâmbătă şi duminică.
Activităţile la BikeFest 2016 sunt:
Urban Race – competiţie de cyclo-cross, organizată în interiorul curţii Palatului Parlamentului, pe bulevardele principale din jurul Casei Poporului şi Parcului Izvor. Numărul de participanţi înscrişi în competiţia din 2015 a depăşit 800 de biciclişti.
Speed Race - cursa de viteză, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfăşurată cu cate doi participanţi pe cursă. Cursa este dedicatată tuturor categoriilor de varstă şi sex. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.
Doi pe bicicletă - cursă dedicată cuplurilor, realizată pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfaşurată cu câte doi cupluri pe cursă. 30 de cupluri participante în ediţia BikeFest 2015.
Junior Speed Race – concurs de liniuţă dedicat copiilor, cu vârste până în zece ani. 50 de participanţi înscrişi în ediţia BikeFest 2015.
X-Treme Bike 4 Fun – cursă de patru ture, cronometrată, cu obstacole, dedicată bicicliştilor pasionaţi de extrem. Competiţia se desfaşoară cu suportul şi supervizarea Green Revolution şi Şcoala de Biciclete. 30 de participanţi în ediţia BikeFest 2015.
Lecţii de mers pe bicicletă – lecţii oferite gratuit, în ambele zile ale BikeFest 2015, de către angajaţii Green Revolution, celor care doresc să înveţe să meargă pe bicicletă.
Tur ciclist caritabil – cu scopul de a combate abandonul şcolar al copiilor care locuiesc departe de şcoală. Rezultatul: 30 de biciclete donate.
Organizatorul evenimentului este asociaţia Green Revolution. Potrivit acesteia, acţiunea are scopul de a promova mişcarea în aer liber şi protejarea mediului înconjurător.
Această iniţiativă este sprijinită si de Carmen Ileana Moldovan, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, care susţine că mai multe biciclete înseamnă mai puţine maşini, iar Bucureştiul are nevoie acum, mai mult ca niciodată, de un public conştient de problemele care pot apărea dacă nu avem grijă de mediu.
Specialiştii estimează că utilizarea bicicletelor poate rezolva o parte din problemele care sunt generate de aglomerările urbane. Decongestionarea traficului ar fi cel puţin una dintre ele, mai ales dacă se ţine cont de faptul că un loc de parcare destinat unui automobil poate găzdui pâna la 20 de biciclete. Însă beneficiile utilizării acestui mijloc de transport nu sunt numai legate de managementul eficient al spaţiului, ci şi de economisirea resurselor pe care le avem la dispoziţie. Practic, o biciletă consumă doar 5% din materialele necesare pentru construirea unui automobil.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe