Adresa stadionului lui Bayern München va fi redenumită în onoarea lui Franz Beckenbauer

Stadionul echipei Bayern Munchen se va afla în Piaţa Franz Beckenbauer, după ce administraţia oraşului a decis să-l onoreze pe marele fotbalist german, care a murit în ianuarie la vârsta de 78 de ani, redenumind zona din jurul Allianz Arena.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Adresa stadionului lui Bayern München va fi redenumită în onoarea lui Franz Beckenbauer

Schimbarea denumirii va intra în vigoare începând cu 7 ianuarie 2025, când se va împlini un an de la moartea sa, potrivit AP.

„Numirea unei străzi este cea mai mare onoare pe care oraşul München o poate acorda postum şi un semn al respectului profund şi al stimei pe care i-o purtăm lui Franz Beckenbauer”, a declarat primarul Dieter Reiter.

„El este unul dintre cei mai mari sportivi pe care oraşul nostru i-a produs vreodată. Prin succesele sale sportive şi prin angajamentul său faţă de fotbal, el a modelat peisajul sportiv al Germaniei într-un mod durabil”, a adăugat primarul celui mai mare oraş din Bavaria.

Germania de Vest, cu Beckenbauer căpitan, a câştigat Campionatul Mondial în 1974. Kaiserul a câştigat Campionatul Mondial şi în calitate de selecţioner, în 1990.

Ca jucător al lui Bayern, el a câştigat de trei ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni, în 1974,1975 şi 1976.

Legenda lui Bayern Munchen, care a jucat şi la Hamburg şi New York Cosmos, a câştigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 şi 1976.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici