Adunarea Generală a FRF a aprobat ca directorul general să fie în subordinea secretarului general

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 9 mai.)

Urmărește
9 afișări

Adunarea Generală ordinară a FRF a aprobat, luni, scoaterea din statutul Federaţiei Române de Fotbal a punctului 39 care reglementează activitatea directorului general, funcţie ocupată acum de Ionuţ Lupescu, postul trecând în subordinea secretarului general al federaţiei, deţinut de Adalbert Kassai.

Membrii Adunării Generale au adoptat o recomandare a UEFA şi au abrogat articolul 39 din statutul FRF, însă pentru ca Lupescu să devină subalternul lui Kassai statutul federaţiei trebuie modificat şi aprobat de către Tribunal.

"Un alt punct, despre care nu aş vrea să vorbesc, pentru că iar zice lumea că sunt certat cu Lupescu, când noi suntem pe bune, este punctul 30 din documentul FIFA cu privire la punctul 39, Directorul General, şi punctul 40 Secretarul General. FIFA recomandă abrogarea punctului 39 din Regulamentul FRF, trecerea directorului general în subordinea secretarului general, atribuţiile directorului general urmând a fi prevăzute în regulamentul intern şi nu în statutul FRF, iar secretarul general să fie numit de Comitetul Executiv şi nu de Adunarea Generală. Deci UEFA şi FIFA ştiau că eu am dreptate când mă certam cu Prunea şi Lupescu", a explicat Dragomir.

Ionuţ Lupescu a afirmat că FRF a copiat modelul olandez în ceea ce priveşte activitatea directorului general. "Există federaţii în lume, Olanda şi altele, care au aceeaşi poziţie, iar noi am copiat acest model acum cinci ani de zile în Adunarea Generală. Atribuţiile între mine şi Bella Kassai niciodată nu s-au întrepătruns. Ştim foarte bine ce avem de făcut. Dacă eu m-am ocupat mai mult de echipa naţională şi relaţiile internaţionale, FIFA şi UEFA, Bella s-a ocupat de competiţia internă. Din punctul ăsta de vedere, cred, că ei (n.r. - FIFA şi UEFA) vor să ştie clar care este departajarea între mine şi Bella. Dumneavoastră aţi făcut o propunere, pe care aţi trimis-o, şi este o recomandare a celor de la UEFA. Dumneavoastră puteţi lua orice decizie, să o scoateţi sau nu. Nu este o impunere de la UEFA, ci o recomandare. Consider că trebuie să ştiţi foarte bine care este activitatea noastră şi să decideţi în acest caz. Din punctul meu de vedere nu este ceva extraordinar, dar sunt federaţii în lume care lucrează după acelaşi model", a precizat Lupescu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a solicitat Adunării Generale să aprobe recomandările UEFA şi FIFA în ceea ce priveşte activitatea directorului general. "Cei de la UEFA spun aşa: articolul 39 trebuie să se excludă. Ar fi corect să facem ce spun cei de la UEFA şi să-l trimitem la regulamentul intern. Recomandarea mea este să facem ce ne solicită UEFA. Secretarul general va fi numit în Comitetul Executiv de către preşedinte şi nu în Adunarea Generală ca până acum. Nu se va supăra Ion acum că nu mai este director general în statut", a explicat Sandu.

Finanţatorul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, a propus schimbarea denumirii de director general în director executiv sau director delegat pe relaţii internaţionale. "Propun schimbarea denumirii în director executiv sau director delegat pe relaţii internaţionale, pentru că nu se poate ca un director general să fie sub un secretar general. Directorul general are atribuţii de conducere în orice organizaţie", a subliniat Şiman.

Propunerea a fost adoptată de toţi cei 188 de membri prezenţi la şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici