AFC susţine moţiunea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA

Confederaţia Asiatică de Fotbal a sprijinit propunerea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA din cauza războiului din Gaza, în cadrul congresului său de de la Bangkok.

Urmărește
191 afișări
Imaginea articolului AFC susţine moţiunea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA

AFC susţine moţiunea palestiniană de a suspenda Israelul din competiţiile FIFA

La reuniunea Confederaţiei Asiatice de Fotbal de joi, de la Bangkok, preşedintele acesteia, şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, şi-a exprimat sprijinul pentru moţiunea Asociaţiei Palestiniene de Fotbal înainte de congresul FIFA de vineri, moţiune care urmăreşte "adoptarea de sancţiuni imediate şi adecvate împotriva echipelor israeliene" din cauza războiului din Gaza, notează Reuters.

"Este de datoria noastră să sprijinim Asociaţia Palestiniană de Fotbal pentru o rezolvare rapidă şi eficientă, în conformitate cu regulile, regulamentele şi statutele AFC şi FIFA", a arătat Salman bin Ebrahim Al Khalifa.

Propunerea a fost trimisă de palestinieni la FIFA pe 11 martie şi va fi discutată în timpul reuniunii anuale a organismului, după ce a fost adăugată pe ordinea de zi cu sprijinul federaţiilor algeriană, iordaniană, siriană şi yemenită.

Delegaţii AFC au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului dintre Israel şi Gaza şi le-a fost prezentat un videoclip produs de federaţia palestiniană care evidenţiază distrugerile provocate de forţele israeliene.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a atins subiectul în remarcile adresate delegaţilor, în timp ce a cerut un front unit în eforturile de a face faţă problemelor atât din interiorul, cât şi din afara sportului.

"Fotbalul nu poate face decât foarte puţin, pentru că pentru a schimba situaţiile tragice de peste tot în lume tot ce putem face este să arătăm unitate, pentru că fotbalul este ceea ce îi uneşte pe toţi", a spus Infantino.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici