"Am constatat că activitatea antidoping în România este foarte bine organizată. Pentru noi este uimitor că într-o perioadă atât de scurtă în România s-a putut construi o structură care să funcţioneze atât de bine. Cred că ne va fi greu să facem propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii antidoping şi chiar dacă le vom face, acestea vor fi minore", a declarat conducătorul delegaţiei europene, Kristina Olinder, preşedintele Comisiei Antidoping a Confederaţiei Sporturile din Suedia.
Delegaţia europeană, din care au mai făcut parte Liene Kozlovska (Letonia) şi Gunther Gniener (Austria), a stat trei zile în România, timp în care s-a întâlnit, printre alţii, cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Anti-Drog şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sport. Vizita a avut drept scop evaluarea modului în care România a implementat şi respectă documentele internaţionale în vigoare în domeniul dopajului.
Întrebată dacă Laboratorul de control doping de la Bucureşti are şanse să fie acreditat în curând, Olinder a răspuns: "Eu sunt avocat de profesie, dar din câte am aflat acest laborator este la fel de bun ca unul acreditat. Cred că sunt şanse foarte mari ca el să fie recunoscut de WADA".