Alcaraz trece de Tiafoe în cinci seturi la Wimbledon

Campionul în exerciţiu, Carlos Alcaraz, a supravieţuit unei opoziţii ferme, vineri, la Wimbledon, unde a revenit eroic în faţa lui Frances Tiafoe, pentru a câştiga un thriller în turul al treilea 5-7, 6-2, 4-6, 7-6(2), 6-2.

121 afișări
Imaginea articolului Alcaraz trece de Tiafoe în cinci seturi la Wimbledon

Alcaraz trece de Tiafoe în cinci seturi la Wimbledon

La US Open, în 2022, spaniolul a trecut de Tiafoe într-un meci epic de cinci seturi şi a câştigat titlul la US Open. Întâlnindu-se pentru prima dată de atunci în vestul Londrei, ambii jucători au oferit din nou un spectacol într-unul dintre meciurile sezonului.

Sub acoperişul de pe terenul central, ambii au avut momente de joc incredibile, cu dispute prelungite. Alcaraz a crescut ritmul şi puterea loviturilor sale în setul decisiv, pentru a sigila victoria în trei ore şi 51 de minute.

„Este întotdeauna o mare provocare să joci împotriva lui Frances", a spus Alcaraz după meci, citat de atptour.com. „Este un jucător foarte talentat şi greu de înfruntat şi am văzut încă o dată că merită să fie în top şi merită să lupte pentru lucruri mari. A fost foarte dificil pentru mine să îmi adaptez jocul, să găsesc soluţii şi să încerc să îl pun în dificultate, dar sunt foarte fericit că am reuşit acest lucru la finalul meciului.

„Au fost o mulţime de momente dificile în setul al patrulea. Tot ce mă gândeam era 'OK, mai luptă o minge'. Mă gândeam doar la următoarea minge şi la tie-break, mi-am spus că trebuie să merg pe ea. Dacă o pierd, o pierd. Am luptat tot timpul şi este bine pentru mine că am reuşit să trec încă o dată."

Alcaraz a câştigat ultimele sale 10 meciuri la Wimbledon, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala de anul trecut. Cu toate acestea, speranţele la titlu ale celui de-al treilea favorit au atârnat în balanţă pentru perioade mari de timp vineri după-amiază, când Tiafoe a produs una dintre cele mai bune performanţe ale sezonului pentru a-l împinge pe spaniol la limită.

Americanul a ajuns la Londra după ce a câştigat meciuri consecutive la doar două evenimente la nivel de turneu în acest an (Delray Beach, Houston). Cu toate acestea, el a revenit la nivelul care l-a ajutat să ajungă în semifinale la New York în 2022 şi să câştige două titluri la nivel de turneu în 2023. , demonstrând o mare măiestrie pe teren pentru a-l trage de spate pe numărul 3 mondial.

El nu şi-a putut menţine nivelul în setul al cincilea împotriva lui Alcaraz, care a ajuns în turul patru la Wimbledon pentru al treilea an consecutiv. Spaniolul îl va înfrunta în continuare pe francezul Ugo Humbert sau pe americanul Brandon Nakashima.

„Echipa mea spune întotdeauna că suferă mai mult decât mine", a spus Alcaraz când a fost întrebat despre echipa sa. „Sentimentul că nu pot face nimic este greu de suportat pentru ei, dar le sunt recunoscător pentru sprijinul lor".

Spaniolul urmăreşte al treilea trofeu al sezonului şi al patrulea titlu major în total. Luna trecută, el a triumfat la Roland Garros pentru a deveni cel mai tânăr jucător din istorie care câştigă un turneu major pe toate cele trei suprafeţe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici