Alergatul în picioarele goale, ultima modă în materie de jogging

Zeci, dacă nu sute de milioane de oameni din întreaga lume aleargă în fiecare zi pentru a-şi menţine condiţia fizică. Jogging-ul este unul dintre cele mai populare sporturi din întreaga lume, iar cei care îl practică au încercat de-a lungul timpului să experimenteze diverse variante. Una dintre acestea, cu beneficii evidente pentru sportivi, este alergatul în "picioarele goale".

Urmărește
351 afișări
Imaginea articolului Alergatul în picioarele goale, ultima modă în materie de jogging

Alergatul în picioarele goale, ultima modă în materie de jogging (Imagine: www.gandul.info)

Deşi nu este popularizat, pentru că producătorii de echipament sportiv nu au nici un interes să promoveze un sport în care nu ai nevoie de pantofi, alergatul desculţ a prins pentru că este foarte sănătos. "Studiile efectuate pe tribul de indieni Tarahumara din Mexic, care aleargă zilnic zeci de kilometri în picioarele goale sau încălţaţi cu nişte sandale făcute dintr-o piele foarte subţire, au demonstrat că aceştia sunt mult mai sănătoşi decât majoritatea omenirii", explică în cartea lui "Născuţi pentru a alerga: un trib ascuns, superatleţi şi o cursă cum lumea n-a văzut niciodată", autorul american Christopher McDougall. Acesta a studiat îndeaproape tribul mai sus menţionat şi a observat că rezistenţa lor la alergare este incredibilă, că pot alerga şi de două ori distanţa unui maraton într-o zi iar muşchii picioarelor erau foarte dezvoltaţi.

Citeşte mai multe despre alergatul în picioarele goale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici