Alex Ferguson se retrage definitiv la pensie. Scoţianul a fost ambasador global la Manchester United

Fostul manager scoţian a fost plătit de club cu o sumă de mai multe milioane de lire sterline de la retragerea sa din funcţia de manager, petrecută în 2013.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Alex Ferguson se retrage definitiv la pensie. Scoţianul a fost ambasador global la Manchester United

Alex Ferguson se retrage definitiv la pensie. Scoţianul a fost ambasador global la Manchester United

În această perioadă, fostul manager, în vârstă de 82 de ani, a acţionat ca ambasador global şi director al clubului. El a fost prezent în mod regulat la meciuri şi păstrează un loc în loja directorilor.

Surse din cadrul clubului afirmă că Ferguson, cel mai de succes antrenor al echipei United, cu 13 titluri în Premier League, două Ligi ale Campionilor, cinci Cupe ale Angliei şi patru Cupe ale Ligii, printre altele, va fi întotdeauna binevenit pe Old Trafford. Decizia a fost luată pe cale amiabilă, în urma unei conversaţii directe între scoţian şi coproprietarul Sir Jim Ratcliffe, săptămâna trecută.

Această decizie vine în contextul în care Ratcliffe încearcă să reducă costurile pentru a investi mai mulţi bani în echipă.

Peste 250 de membri ai personalului au fost deja concediaţi într-o mişcare prin care clubul se aşteaptă să economisească aproximativ 10 milioane de lire sterline pe an.

Luna trecută, Manchester United a anunţat o pierdere netă de 113 milioane de lire sterline.

În prezent, United se află pe locul 14 în Premier League, iar managerul Erik ten Hag îşi păstrează postul înainte de meciul de sâmbătă cu Brentford, în ciuda speculaţiilor intense cu privire la viitorul său.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici