Alexander Zverev are cele mai mari câştiguri din tenis din istorie în afara „Big 4”

  • Alexander Zverev devine cel mai bine plătit jucător de tenis din istorie în afara „Big 4”.
  • Germanul are câştiguri totale de aproape 45 de milioane de dolari în premii.
  • Zverev este în prezent numărul 2 mondial, depăşindu-i pe jucători precum Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz.
Urmărește
958 afișări
Imaginea articolului Alexander Zverev are cele mai mari câştiguri din tenis din istorie în afara „Big 4”

Alexander Zverev are cele mai mari câştiguri din tenis din istorie în afara „Big 4”

La doar 27 de ani, Zverev are în palmares o medalie olimpică de aur, şase titluri Masters-1000 şi 22 de titluri ATP, însă nu a reuşit să câştige un titlu de Grand Slam, pierzând în finalele US Open 2020 şi French Open 2024.

Zverev este al cincilea pe lista premiilor în bani. El l-a devansat pe Pete Sampras, de 14 ori câştigător de Grand Slam, în timp ce rusul Daniil Medvedev, este cu un loc mai jos, pe şapte.

Singurii jucători aflaţi înaintea lui Zverev sunt aşa-numiţii membri ai „Big 4”: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Andy Murray.

Murray este pe locul patru, cu peste 64 de milioane de dolari câştigaţi. Zverev, cu totalul său de aproape 45 de milioane de dolari, este încă la mare distanţă de britanic, dar depăşirea acestuia până la sfârşitul carierei nu este nerealistă.

Cu toate acestea, ajungerea din urmă a celorlalţi trei jucători este mult mai dificilă. Federer a câştigat peste 130 de milioane de dolari, Nadal aproape 135 de milioane de dolari, în timp ce Novak Djokovic este un lider confortabil, cu suma extraordinară de 184.480.269 de dolari câştigată de-a lungul carierei sale până în prezent.

Carlos Alcaraz se află deja pe locul 9 pe listă, în ciuda faptului că are doar 21 de ani. Cvadruplul campion de Grand Slam a câştigat până acum peste 35 de milioane de dolari şi este unul din cei care care ar putea să-i provoace pe Federer, Nadal şi Djokovic în viitor.

Campionul de la US Open, Jannik Sinner, a urcat pe locul 17 pe listă după triumful său de la Flushing Meadows, cu peste 27 de milioane de dolari în premii. Peste 10 milioane de dolari din această sumă provin din incredibilul său sezon 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici