Ameninţările cu moartea îl forţează pe Di Maria să renunţe la întoarcerea la Rosario

Mijlocaşul argentinian Angel Di Maria a declarat că ameninţările cu moartea la adresa familiei sale din Rosario l-au forţat să se răzgândească cu privire la revenirea la clubul său din copilărie, Rosario Central.

Urmărește
270 afișări
Imaginea articolului Ameninţările cu moartea îl forţează pe Di Maria să renunţe la întoarcerea la Rosario

Ameninţările cu moartea îl forţează pe Di Maria să renunţe la întoarcerea la Rosario

Di Maria a fost vizat în ceea ce autorităţile argentiniene au descris anterior drept o tentativă de manifestare a puterii de către organizaţiile criminale din Rosario, care a înregistrat o creştere a violenţei legate de droguri şi bande, relatează Reuters.

În vârstă de 36 de ani, Di Maria s-a retras din fotbalul internaţional după ce a câştigat al doilea trofeu Copa America la începutul acestei luni. El a declarat că a dorit să îşi încheie cariera la club în oraşul său natal după ce a părăsit echipa portugheză Benfica.

În luna martie au apărut informaţii despre un bilet de ameninţare cu moartea aruncat pe proprietatea familiei lui Di Maria, iar Di Maria a declarat că familia sa nu a raportat o altă ameninţare la poliţie din teamă.

„A existat o ameninţare la afacerea surorii mele, o cutie cu un cap de porc şi un glonţ în frunte, şi un bilet care spunea că, dacă mă întorc la (Rosario) Central, următorul cap va fi cel al fiicei mele Pia", a declarat Di Maria marţi la un post de televiziune din Rosario.

„Acele luni au fost oribile... nu puteam decât să stăm acolo şi să plângem în fiecare noapte pentru că nu am putut să realizăm acea întoarcere de vis".

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a fost şi el ţinta unor ameninţări anul trecut. Forţele de securitate federale din Argentina au fost desfăşurate la Rosario în martie, iar guvernatorul Maximiliano Pullaro a declarat la începutul acestei luni că au fost implementate protocoale pentru a asigura siguranţa personalităţilor publice.

„Este lipsit de respect să vorbeşti despre securitate şi protocoale pentru mine când oamenii din Rosario nu pot ieşi la muncă, nu pot aştepta autobuzul fără să fie jefuiţi sau ucişi pentru un rucsac", a adăugat Di Maria.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici