Ameninţările cu moartea la adresa sportivilor olimpici israelieni, investigate de poliţia franceză

Poliţia franceză a deschis o anchetă privind ameninţările cu moartea primite de trei sportivi israelieni la Jocurile Olimpice de la Paris, precum şi posibile infracţiuni de ură antisemită în timpul unui meci de fotbal, a anunţat procuratura din Paris.

Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului Ameninţările cu moartea la adresa sportivilor olimpici israelieni, investigate de poliţia franceză

Ameninţările cu moartea la adresa sportivilor olimpici israelieni, investigate de poliţia franceză

Ameninţările cu moartea au fost raportate de ministrul de interne Gérald Darmanin, iar ancheta va fi condusă de organismul naţional de combatere a urii online, scrie The Guardian.
 
Săptămâna trecută, ministrul de externe al Israelului l-a avertizat pe omologul său francez cu privire la un presupus complot susţinut de Iran pentru a viza sportivii şi turiştii israelieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.
 
Misiunea iraniană la ONU a afirmat joi într-o declaraţie: „Actele teroriste nu au loc în principiile grupurilor de rezistenţă; minciuna şi înşelăciunea nu pot schimba rolurile reclamantului şi acuzatului.”
 
Sportivii israelieni prezenţi la Jocuri sunt escortaţi la şi de la evenimente de unităţi tactice de elită şi beneficiază de protecţie 24 de ore din 24 pe toată durata Jocurilor Olimpice, potrivit oficialilor. Serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Bet, contribuie la asigurarea securităţii.
 
În altă parte, procurorii au declarat că investighează posibile infracţiuni antisemite motivate de ură în timpul unui meci de fotbal Israel-Paraguay care a avut loc sâmbătă la Paris, în care s-au auzit scandări şi bannere despre războiul din Gaza.
 
La meciul de pe stadionul Paris Saint Germain, fanii „îmbrăcaţi în negru, mascaţi şi purtând steaguri palestiniene au desfăşurat un banner pe care scria «Olimpiada genocidului»”, iar unul dintre ei „a făcut gesturi de natură antisemită”, se arată într-o declaraţie separată.
 
Israelul a avertizat joi Franţa cu privire la hărţuirea cibernetică a sportivilor săi şi la scurgerile de date personale pe care le-a atribuit grupărilor susţinute de Iran.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici