Ana Maria Bărbosu a primit retroactiv medalia olimpică de bronz câştigată la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

  • Gimnasta Ana Maria Barbosu a primit vineri medalia de bronz câştigată în finala probei de sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
  • Ceremonia a avut loc la Casa Olimpică din Bucureşti.
  • La eveniment a participat şi premierul Marcel Ciolacu.
Urmărește
542 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Bărbosu a primit retroactiv medalia olimpică de bronz câştigată la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Sursa foto: captură video Facebook / Guvernul României

Medalia a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Ceremonia a avut loc pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, vineri, de la ora 15.30.

Medalia a fost acordată, în urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federaţia Română de Gimnastică (FRG) şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.
Aceasta a pierdut locul pe podium la proba sol a finalei de la Jocurile Olimpice de la Paris în urma unei contestaţii depuse de antrenoarea gimnastei americane Jordan Chiles.

„Mulţumesc că aţi venit la această ceremonie, e un moment emoţionant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri, am înţeles că medalia este foarte grea. Acum realizez cât e de grea.

Rezultatul a venit ca urnare a multor ani de muncă, mulţumesc antrenorilor mei, de la primii, până la cei care m-au adus la olimpiadă.

Mă bucur că sunt în posesia acestei medalii şi sper să reprezint cât mai bine România în viitor şi să aduc cât mai multe medalii.”, a spus Ana Maria Bărbosu, cu ocazia ceremoniei.

Octavian Morariu, cel care a înmânat medalia, a avut primele declaraţii imediat după ce a pus bronzul la gâtul sportivei:

„Astăzi nu s-a întâmplat decât un singur lucru: s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. După cum ştiţi, a fost o luptă contracronometru, pentru că procedura este foarte strictă şi contestaţia trebuia depusă în 24 de ore de la acordarea medaliei către gimnasta americană şi, mai ales, trebuia judecată în perioada Olimpiadei.

Pentru Olimpiadă, TAS a constituit o unitate ad-hoc la Paris pentru ca aceste litigii să poată fi soluţionate în cel mai scurt timp în interesul sportivilor. Prin mandatul care mi-a fost conferit am putut să acord astăzi Anei Maria această medalie.

Mă bucur din suflet pentru ea, mă bucur pentru gimnastica românească. Sunt 12 ani de la ultima medalie a României la gimnastică, la Londra, prin Sandra Izbaşa. Este un semnal foarte bun pe care gimnastica românească ni-l dă nouă şi gimnasticii în general. Gimnastica românească a revenit la locul care i se cuvine şi eu îmi doresc ca pe viitor să vedem cât mai multe medalii acordate fetelor noastre.

Bravo, Ana Maria! Ne-ai făcut o mare, mare bucurie şi îţi dorim cu toţii din suflet mult succes în continuare şi o medalie şi mai strălucitoare la Los Angeles.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici