- Home
- Sport
- RIO DE JANEIRO, (12.07.2014, 17:17)
- Leila Bolat
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ: Germania - Argentina, finalul apoteotic al Cupei Mondiale
Marele moment se apropie, finala Cupei Mondiale în ţara fotbalului: un meci pe Maracana între Germania, cea mai constantă naţiune a sezonului XXI, şi Argentina lui Lionel Messi, unul dintre cei mai buni jucători din istorie, se arată într-un material realizat de AFP.
Urmărește
3238 afișări
Germania - Argentina, finalul apoteotic al Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
De la atribuirea organizării CM-2014 Braziliei, au trecut şapte ani de când lumea fotbalului aşteaptă acest moment, acest fluier de start al arbitrului italian Nicola Rizzoli pe miticul stadion din Rio de Janeiro.
Aşteptarea a fost şi mai lungă pentru cele două finaliste, care au câştigat ultima dată Cupa Mondială chiar după finale în care au fost adversare: Argentina lui Maradona în 1986 (3-2) şi Germania lui Matthaus în 1990 (1-0).
Echipa Germaniei a obţinut ultima dată un trofeu la Campionatul European din 1996 şi vrea să se impună pentru a patra oară la CM, după "miracolul de la Berna" din 1954, triumful lui Beckenbauer din 1974 şi succesul din 1990. Va juca la Rio pentru a opta oară în ultimul act al unui turneul final al Cupei Mondiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Argentina nu a mai câştigat nimic de la Copa America din 1993, în afară de Jocurile Olimpice din 2004 şi 2008, şi a obţinut primul din cele două trofee ale Cupei Mondiale din palmaresul său acasă, în 1978.
Finala din 2014 va pune capăt unui turneu la care s-au întâmplat multe, cele mai mari surprize fiind eliminarea în grupe a deţinătoarei titlului, Spania, incredibila semifinală pierdută de Brazilia cu 1-7 în faţa Germaniei.
Germania este extrem de încrezătoare înaintea finalei cu Argentina, ca urmare a succesului zdrobitor din semifinale şi după ce la ultimele turnee a reuşit rezultate foarte bune (finala la CM-2002, locul 3 la CM-2006, finala la Euro-2008, locul 3 la CM-2010, semifinala la Euro-2012). Această selecţionată pare mai hotărâtă ca niciodată să obţină trofeul. Totul pare să fie în favoarea sa: are un antrenor fin tactician şi cu sânge rece, Joachim Low, care a pus la punct o linie de mijloc hiperdominatoare, cu Khedira-Schweinsteiger în susţinerea lui Kroos, cel mai bun pasator al turneului (4 pase decisive, la egalitate cu columbianul Cuadrado). În atac, Germania îi are pe uimitorul Muller (5 goluri, ca în 2010) şi bătrânul Klose (36 de ani), cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite. Nu trebuie ignorat nici jokerul Schurrle (3 goluri).
Maşinărie invincibilă? Germania a zdrobit Portugalia (4-0), dar a avut dificultăţi în faţa Ghanei (2-2) şi SUA (1-0) în grupe, precum şi în faţa Algeriei în optimile de finală, scor 2-1 după prelungiri. Este adevărat că a avut ceva probleme, dar mai este adevărat şi că nu a pierdut.
Argentina lui Alejandro Sabella de asemenea nu a pierdut la turneul din Brazilia, dar nici nu s-a impus la o diferenţă mai mare de un gol, iar în semifinale a fost necesar să se treacă la loviturile de departajare pentru a se stabili câştigătoarea meciului dintre argentinieni şi Olanda. Însă echipa nu a mai primit gol de trei meciuri, fiind protejată de un Mascherano care refuză să cedeze. În sectorul ofensiv, Di Maria va putea oare să joace după ce a avut probleme musculare? Va confirma oare Aguero? Fără ei Messi este puţin singur. Va putea el să se ridice la nivelul evenimentului şi să se plaseze alături de Maradona în panteonul fotbalului? Cvadruplul câştigător al Balonului de Aur îl va egala pe idolul argentinienilor dacă va câştiga Cupa Mondială. Înaintea venirii lui Alejandro Sabella la conducerea tehnică a echipei Argentinei, Messi nu a strălucit cu adevărat la naţională. Sabella a încercat să facă pentru Messi ceea ce a reuşit Carlos Bilardo cu Maradona în 1986: să construiască o echipă în jurul său. Fotbalistul, devenit căpitan, s-a metamorfozat şi randamentul său la naţională a crescut simţitor (10 goluri în preliminarii, 4 la Cupa Mondială).
Până unde va merge Messi? Este Germania prea puternică pentru Argentina? Marele moment a sosit.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Programul de sâmbătă de la Cupa Mondială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe