Anchetă în Anglia privind vânzările pe piaţa neagră de bilete la Jocurile Olimpice. 1.000 de persoane şi 30 de site-uri, considerate suspecte

Poliţiştii britanici, care efectuează investigaţii în scandalul vânzării pe piaţa neagră de bilete pentru competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice, au întocmit o listă de 1.000 de persoane şi 30 de site-uri din întreaga lume, suspectate de asemenea practici.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Anglia privind vânzările pe piaţa neagră de bilete la Jocurile Olimpice. 1.000 de persoane şi 30 de site-uri, considerate suspecte

Poliţia britanică anchetează vânzări de bilete la JO pe piaţa neagră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii au anunţat că "bişniţari" cunoscuţi au încercat să acceseze site-uri legale de vânzare de bilete şi că ofiţerii britanici cooperează cu autorităţile americane pentru a opri vânzarea ilegală de bilete onlinei, relatează The Independent în pagina electronică

"Acţionăm într-un mediu ostil. Abordarea noastră a fost preventivă de la bun început, utilizând toate tacticile poliţieneşti posibile şi disponibile şi cooperând cu cei din această industrie pentru a viza infractorii. Spre exemplu, oricine a înregistrat un nume de domeniu conţinând cuvântul "olimpic" a fost contactat şi avertizat că, dacă intenţionează să vândă tichete la JO 2012, mai bine să se mai gândească", a declarat comisarul Nick Downing, care conduce investigaţia.

El a subliniat că eforturile poliţiştilor au arătat că în acest tip de infracţiuni sunt implicate "reţele de crimă organizată de cel mai înalt nivel", care vizează sume de milioane de lire sterline. "Nu vom şti, până la ceremonia de deschidere, dacă acţiunea noastră împotriva bişniţarilor de bilete a funcţionat, dar ceea ce ştim este că am acţionat cu putere pentru a-i ţine departe", a subliniat Downing.

Echipa sa analizează probe, prezentate de către Sunday Times la sfârşitul săptămânii, potrivit cărora oficiali la JO sunt implicaţi pe piaţa neagră a vânzării de bilete la ediţia din Marea Britanie. Delegaţi din peste 50 de ţări - aproape un sfert dintre participanţi - par să fie implicaţi în acest tip de fraude.

Într-un asemenea caz, preşedintele Comitetului Olimpic Grec pare că s-a lăudat că l-a convins pe Lord Coe să îi aloce bilete suplimentare, sub falsul pretext că cererea este mai mare decât oferta. Locog neagă acest lucru, precizând că biletele au fost alocate conform politicii Comitetului Olimpic Internaţional. Comitetul grec a răspuns că acuzaţiile sunt "neadevărate şi induc în eroare", precizând că toate vânzările au fost efectuate de către un agent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici