Andrei Raţiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda

  • Andrei Raţiu, fundaşul dreapta al echipei naţionale de fotbal a României, a prefaţat duminică partida cu Olanda, din optimile de finală de la Euro 2024.
  • El spune că acesta este cel mai important meci al carierei sale şi se consideră un privilegiat că face parte din această generaţie.
160 afișări
Imaginea articolului Andrei Raţiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda

Andrei Raţiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda

„Cred că o să fie cel mai important meci din viaţa mea”, a spus Andrei Raţiu, duminică, într-o conferinţă de presă, completând prin a considera că este „un privilegiat că fac parte din generaţia asta şi sper să fac parte din ea în continuare.”

Fundaşul dreapta a spune că ar da nota 9 echipei naţionale a României pentru prestaţia din grupe „pentru că am pierdut un singur meci, dar am rămas pe locul întâi”.

Analizând confruntarea cu Olanda, Raţiu consideră că „ei sunt nişte jucători de foarte înalt nivel, întotdeauna se bat pentru trofee, campionate, titluri. Fotbalul olandez este un fotbal foarte puternic, cu foarte mult joc fizic. Cred că trebuie să facem un meci aproape perfect pentru a câştiga, să fim foarte concentraţi şi să profităm de şansele noastre.”

Ca o picanterie persoală, românul a dezvăluit că în cazul în care România ar ajunge în finală cu Spania, soţia lui şi părinţii ei, spanioli, ar fi susţinători ai naţionalei tricolore.

„Suntem pregătiţi pentru orice, pentru că se poate întâmpla orice”, a mai spus Raţiu, făcând referire la posibilitatea ca meciul să ajungă în prelungiri. El a recunoscut fără ezitare că nu ar avea nicio problemă să bată penalty-ul decisiv, dacă va fi cazul.

În ceea ce priveşte statutul de favorită a Olandei şi a faptului că naţionala tricoloră ar putea să fie subestimată, Raţiu a avut o abordare foarte curajoasă: „Sper să nu ne subestimeze, pentru că ne-am câştigat respectul, câştigând grupa, şi avem un potential mare şi trebuie să ne aibă în gând.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici