Antrenament de triatlon anulat din cauza poluării Senei

Organizatorii Jocurilor Olimpice au anulat o parte din antrenamentul de triatlon în râul Sena programat pentru sâmbătă, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că ploile abundente au făcut probabil ca apa să fie prea poluată pentru înot.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului Antrenament de triatlon anulat din cauza poluării Senei

Antrenament de triatlon anulat din cauza poluării Senei

Într-o declaraţie, organizatorii Paris 2024 au anunţat că vor avea loc doar segmentele de alergare şi ciclism ale antrenamentului pentru triatlon ştafetă mixtă.

Decizia a fost luată din cauza „ploilor abundente din ultimele două nopţi, care au fost deosebit de intense în amonte de Paris, şi a scăderii aşteptate a calităţii apei în consecinţă".

Autorităţile franceze au investit 1,4 miliarde de euro în ultimul deceniu pentru a curăţa Sena, inclusiv noi instalaţii majore de tratare şi stocare a apei în Paris şi în jurul acestuia.

Cu toate acestea, precipitaţiile abundente pot copleşi canalizarea subterană şi sistemul de canalizare al oraşului, provocând deversarea în râu a afluenţilor netrataţi.

Curăţenia apei a fost o problemă recurentă la Jocurile de la Paris, marţi poluarea cauzând o amânare de 24 de ore a triatlonului masculin. Probele masculine şi feminine au avut loc în cele din urmă miercuri, după ce nivelurile de poluare au fost "evaluate ca fiind conforme".

Vremea din timpul Jocurilor de la Paris a fost extrem de imprevizibilă, variind de la valuri de căldură la ploi abundente, cum ar fi ploaia torenţială care a afectat ceremonia de deschidere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici