Antrenorul la înot al Marii Britanii, Bill Furniss, îşi anunţă retragerea

Bill Furniss, cel mai de succes antrenor principal al înotului britanic, şi-a anunţat vineri retragerea din activitate după ce a supervizat a patra sa ediţie a Jocurilor Olimpice, a anunţat Aquatics GB într-un comunicat citat de Reuters.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Antrenorul la înot al Marii Britanii, Bill Furniss, îşi anunţă retragerea

Sursa foto: Aquatics GB

În timpul mandatului său, Marea Britanie a câştigat 19 medalii, inclusiv titlul de campion al ştafetei masculine de 4x200 m stil liber la Paris, luna trecută.

Marea Britanie a terminat pe locul nouă în clasamentul pe medalii la înot la Paris, cu o medalie de aur şi patru de argint, după ce s-a bucurat de cea mai bună performanţă în înot la Tokyo, cu patru medalii de aur.

„După aproape 50 de ani de implicare în acest sport minunat, acum este momentul potrivit pentru mine să mă retrag şi să petrec mai mult timp cu familia mea”, a spus Furniss.

„Munca este una care consumă totul, dar pe care am iubit-o - este un privilegiu să fi lucrat cu atât de mulţi sportivi dedicaţi şi să lucrez atât de strâns cu un număr mare de antrenori şi personal de sprijin motivaţi, de clasă mondială, de asemenea”.

Furniss, în vârstă de 70 de ani, a devenit cunoscut ca antrenor al Rebeccăi Adlington, care a câştigat două medalii de aur la Jocurile de la Beijing din 2008.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici