Arsenal e aproape de transferul fundaşului Riccardo Calafiori de la Bologna pentru 50 de milioane de euro

  • Arsenal intensifică eforturile de a-l transfera pe italianul Riccardo Calafiori de la Bologna.
  • Clubul londonez îl vrea pe jucătorul de 22 de ani cât mai curând posibil, în contextul în care şi alte cluburi caută fundaşi.
Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Arsenal e aproape de transferul fundaşului Riccardo Calafiori de la Bologna pentru 50 de milioane de euro

Internaţionalul italian este principala ţintă defensivă a lui Mikel Arteta în această vară şi poate să joace fie ca fundaş central, fie ca fundaş stânga, şi a impresionat la Euro 2024.

După ce discuţiile s-au blocat zilele trecute din cauza sumei de transfer cerute de clubul italian, cei de la Arsenal sunt dispuşi acum să ofere 50 de milioane de euro plus bonusuri, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Calafiori a ajuns deja la un acord pe cinci cu Arsenal în urmă cu câteva săptămâni şi aşteaptă ca Bologna să aprobe transferul.

Calafiori este un produs al academiei AS Roma. A petrecut 12 ani la clubul din Capitală, având 18 apariţii la prima echipă şi marcând un gol înainte de a se alătura clubului elveţian Basel în 2022.

Italianul a petrecut un an la Basel, jucând în principal ca fundaş stânga, înainte de a ajunge la Bologna în 2023, unde antrenorul Thiago Motta l-a mutat pe  poziţie centrală în defensivă.

Calafiori a impresionat la Bologna, ajutând clubul să revină în Liga Campionilor, o competiţie în care nu mai jucase din sezonul 1964-65.

Performanţele fundaşului de la Bologna l-au făcut să fie convocat pentru prima dată la echipa naţională a Italiei. A fost selecţionat de cinci ori şi a început toate cele trei meciuri din faza grupelor la Campionatul European din această vară, dar a ratat înfrângerea din optimi în faţa Elveţiei din cauza suspendării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici