Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice (Locog) a anunţat că biletele vor fi disponibile începând numai din anul 2011 prin intermediul canalelor oficiale
Preţul pentru achiziţionarea unui asemenea bilet fals este de maxim şapte lire sterline (aproximativ opt euro).
Un purtător de cuvânt al grupului pentru protecţia consumatorilor a declarat că în mod surprinzător au apărut deja siteuri care promit bilete care nu există: „Infractorii caută să se îmbogăţească de pe urma Jocurilor Olimpice”.
Câteva siteuri promit deja, în mod surprinzător, bilete care nu există. Ar trebui să se facă legi mai aspre pentru stoparea acestor oameni care fug cu banii noştri”, a spus acesta.
În Marea Britanie nu există un regulament care să prevadă exact cine poate înregistra un domeniu, aşa cum se întâmplă în alte state europene şi în SUA. Totuşi, potrivit organizatorilor, este ilegal să vinzi bilete false pentru Jocurile Olimpice din 2012.
Un purtător de cuvânt al Locog a afirmat că se va colabora cu poliţia şi autorităţile locale pentru ca legile să fie respectate.
„Vom lucra îndeaproape cu poliţia şi autorităţile locale pentru a ne asigura că legile sunt respectate. Orice companie sau individ care pretinde că vinde sau rezervă bilete pentru Jocurile Olimpice, nu este o sursă sigură”, a anunţat oficialul Locog.
Unul din 12 cumpărători de bilete din Marea Britanie şi-a pierdut banii din cauza siteurilor false de bilete, potrivit Oficiului de Comerţ.