Audierile în cazul "valiza" au reînceput la DNA Cluj

Antrenorul secund de la Universitatea Cluj, Marius Popescu, s-a prezentat, miercuri, în jurul prânzului, la DNA Cluj, unde continuă audierile în cazul "valiza", la care au fost chemaţi şi mai mulţi jucători ai echipei.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Audierile în cazul "valiza" au reînceput la DNA Cluj

Audierile în cazul "valiza" au reînceput la DNA Cluj

Antrenorul secund de la "U" Cluj, Marius Popescu, a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de a intra la audieri.

Audierile în cazul "valiza" au reînceput, miercuri, la DNA Cluj, iar până la ora transmiterii acestei ştiri mai mulţi jucători ai echipei Universitatea Cluj s-au prezentat la acestea.

Printre cei audiaţi, miercuri, de procurorii anticorupţie s-a aflat şi portarul echipei Universitatea Cluj, Călin Moldovan.

"Am fost chemat în calitate de martor şi am fost întrebat dacă îmi menţin declaraţiile date anterior procurorilor", a spus Călin Moldovan, care a ieşit din sediul DNA Cluj după aproximativ o oră şi jumătate de audieri.

Întrebat de jurnalişti dacă valiza cu bani trebuia să ajungă la "U" Cluj, Moldovan a spus că nu ştie nimic despre acest lucru.

El a precizat că, din câte ştie el, în cursul zilei de miercuri vor mai audiaţi la DNA Cluj jucătorii Zeno Bundea, Petre Budeanu şi Dorin Goga.

Conform unor surse judiciare, la DNA Cluj au sosit mai mulţi procurori de la structura centrală a direcţiei anticorupţie, care vor continua în aceste zile audierile jucătorilor şi membrilor Clubului Universitatea Cluj.

 

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie DNA a convocat pentru audieri, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani proveniţi de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioană.

Printre persoanele audiate la DNA Cluj s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi două gărzi de corp ale lui Gigi Becali.

DNA a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist ar fi urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, când acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR 1907 Cluj, contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană.

Gigi Becali a prezentat, într-o conferinţă de presă, un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie, adică cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, precizând că printre martori a semnat şi selecţionerul Victor Piţurcă. El a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la U Cluj.

Ulterior, selecţionerul Victor Piţurcă a confirmat, prin ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, că a semnat în calitate de martor un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj-Napoca de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici