Aur pentru România! Canotorii Florian Enache şi Andrei Cornea au devenit campioni olimpici în proba de dublu vâsle

  • Echipajul masculin de dublu vâsle (M2x), alcătuit din canotorii Florian Enache şi Andrei Cornea, au câştigat joi medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Pentru România, aceasta este a patra medalie olimpică adjudecată în capitala Franţei.
Urmărește
513 afișări
Imaginea articolului Aur pentru România! Canotorii Florian Enache şi Andrei Cornea au devenit campioni olimpici în proba de dublu vâsle

Aur pentru România! Canotorii Florian Enache şi Andrei Cornea au devenit campioni olimpici în proba de dublu vâsle

Cu un finiş de excepţie, după ce la al treilea punct de control intermediar al cursei erau conduşi de ambarcaţiunea Olandei, Enache şi Cornea au terminat cu un avans considerabil, controlând întreaga cursă cu autoritate. Timpul înregistrat de aceştia a fost de 6 minute, 12 secunde şi 58 de sutimi.

Românii au trecut primii şi la 500 şi la 1.000 de metri, cedând un uşor avans olandezilor la 1.500.

Forcing-ul de final, din ultimii 200-300 de metri a surprins ambarcaţiunea olandeză care nu a mai reuşit să menţină ritmul infernal impus de Enache şi Cornea, care obţin prima lor medalie olimpică de aur a carierei şi prima a delegaţiei de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris.

Este, totodată, a patra medalie olimpică a României la Jocuri, şi a doua de aur, după cea obţinută de David Popovici la 200 metri liber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici