Avram: Arbitrii sunt foarte bine pregătiţi

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marţi, după efectuarea testelor fizice de către arbitri şi arbitrii asistenţi, că aceştia sunt foarte bine pregătiţi atât din punct de vedere teoretic cât şi al capacităţii de efort.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Avram: Arbitrii sunt foarte bine pregătiţi

Avram: Arbitrii sunt foarte bine pregătiţi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Spre bucuria mea, arbitrii sunt foarte bine pregătiţi şi acest lucru a fost sesizat şi de reprezentantul UEFA. Teste au decurs foarte bine, cu două aparate cu celule fotoelectrice. Din punct de vedere al pregătirii fizice şi teoretice suntem în grafic, nu sunt probleme. Şi la testarea teoretică de ieri am sesizat o creştere şi o preocupare mult mai bună, chiarşi din partea observatorilor de arbitri. Facem aceste testări pentru a-i monitoriza şi datele vor fi transmise la FIFA şi UEFA. Nu le-a fost teamă de supervizor pentru că majoritatea a fost la testări şi cunosc sistemul şi procedurile. Nu au fost probleme", a declarat Avram.

Singurii arbitri de centru care nu au fost supuşi testării de pe stadionul Dinamo, de marţi dimineaţa, au fost Cristian Balaj şi Alexandru Tudor, examinaţi săptămâna trecută la un curs din Slovenia.

"Balaj şi Tudor nu au mai dat testele fizice pentru că le-au dat săptămâna trecută la un curs din Slovenia, organizat de UEFA în vederea implementării sistemului cu şase arbitri şi în Champions League. Balaj va avea pe 15 septembrie primul joc al unei brigăzi româneşti, după nu ştiu câţi ani, în Liga Campionilor", a mai spus Avram.

Arbitrul Georgian Ionescu s-a făcut remarcat la proba de viteză, fiind cronometrat cu un timp cu aproape o secundă mai bun decât al lui Alexandru Deaconu, cu unul dintre cei mai slabi timpi.

"A fost un antrenament bun, o mişcare aşa de dimineaţă. Testele le dăm în stilul ăsta de o bună bucată de vreme şi dacă eşti pregătit nu e greu. Nu am fost la capătul plutonului, am fost acolo unde trebuia. De-a lungul vremii cred că am dat mai mult de 40 de teste de verificare", a spus Deaconu la finalul testelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici