Baza de pregătire a României la EURO 2024, exemplu de bune practici pentru FIFA

  • O delegaţie FIFA compusă din cinci membri ai comitetului de organizare al Campionatului Mondial din 2026 a vizitat pe 2 iulie baza de pregătire a echipei naţionale a României de la Wurzburg, informează frf.ro.
  • Oficialii FIFA au fost însoţiţi de reprezentanţi UEFA şi ai Federaţiei Germane de Fotbal.
228 afișări
Imaginea articolului Baza de pregătire a României la EURO 2024, exemplu de bune practici pentru FIFA

Baza de pregătire a României la EURO 2024, exemplu de bune practici pentru FIFA

Motivul pentru care s-a ales baza de pregătire a tricolorilor este faptul că aceasta reprezintă un model de referinţă pentru ceea ce au nevoie echipele naţionale pe durata unui turneu final.

Conform frf.ro, delegatia a fost impresionată de condiţiile oferite, unele dintre ele fiind amenajate special de FRF pentru echipa naţională a României. Modul de organizare şi brandingul din hotel şi de la terenul de antrenament au fost de asemenea foarte apreciate.

Campionatul Mondial din 2026 se va desfăşura pe teritoriul a trei ţări: Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada. Preliminariile vor debuta în martie 2025.

România a fost un exemplu la EURO 2024. Organizatorii au lăudat modul în care transferul echipei pe durata turneului final a fost organizat, utilizarea trenului aducând un plus obiectivului de sustenabilitate al turneului: „Aţi fost o echipă foarte bine organizată şi foarte implicată în buna desfăşurare a competiţiei”, spun organizatorii, citaţi de frf.ro.

De asemenea, echipa naţională a României a fost apreciată pentru modul în care şi-a îndeplinit obligaţiile media: “Jucătorii voştri au cooperat exemplar, au vorbit atât timp cât li s-a cerut să o facă, niciunul nu a plecat dacă un jurnalist a mai dorit să întrebe ceva. Nicio echipă nu a arătat atâta deschidere după un meci în care a pierdut”, mai spun organizatorii, conform sursei citate.

Totodată, suporterii români au fost evidenţiaţi pentru entuziasmul şi apropierea de echipă: „Aţi avut cea mai frumoasă galerie!”. Trebuie amintit că România a avut şi a treia cea mai numeroasă prezenţă a suporterilor pe stadioane, până în faza optimilor de finală, după Germania şi Turcia, ţară cu o comunitate foarte mare în ţara organizatoare.

Această vizită şi aprecierile primite confirmă încă o dată că România a stabilit un standard de excelenţă în organizarea şi desfăşurarea pregătirilor pentru turneele internaţionale, scrie frf.ro.

Experienţa organizării turneelor finale EURO 2020 şi EURO U21 2023 a contat mult în acest sens, Federaţia Română de Fotbal având azi specialişti care cunosc bine atât necesităţile unui lot naţional, cât şi ale organizatorilor unui turneu final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici