Belgienii sunt încrezători că vor face un meci bun împotriva României la EURO 2024

  • Nu e panică în tabăra Belgiei, în ciuda înfrângerii surprinzătoare cu 1-0 în faţa Slovaciei, luni, la Frankfurt, în debutul Campionatului European 2024.
  • Selecţionerul Domenico Tedesco şi jucătorii spun că echipa a avut o prestaţie bună şi că au făcut puţine greşeli.
  • Belgia joacă sâmbătă împotriva României, la Koln, la ora 22:00.
891 afișări
Imaginea articolului Belgienii sunt încrezători că vor face un meci bun împotriva României la EURO 2024

Belgienii sunt încrezători că vor face un meci bun împotriva României la EURO 2024. Sursa foto: Mediafax Foto

O eroare a lui Jeremy Doku a permis Slovaciei să înscrie prin Ivan Schranz în minutul şapte, după care Belgia a ratat o mulţime de ocazii şi a avut două goluri anulate de VAR.

Tedesco a pus înfrângerea mai degrabă pe seama ghinionului, decât pe seama unor probleme mai profunde în cadrul echipei, potrivit Reuters.

"Nu pot spune echipei prea multe despre ce trebuia să fie mai bine", a declarat Tedesco reporterilor. "Ne-am creat multe oportunităţi. Oportunităţi mari. Dacă am fi marcat primii, asta ne-ar fi ajutat. Dar am avut controlul şi nu am lăsat Slovacia să-şi facă jocul. Singurul lucru care nu a fost perfect a fost finalizarea".

Căpitanul Kevin De Bruyne a împărtăşit aceste gânduri şi a considerat că, în general, echipa a părut să aibă controlul.

"A doua repriză a fost mai bună", a spus jucătorul lui Manchester City. "Ne-am creat oportunităţi, i-am împins şi nu am cedat prea mult. Nu am jucat rău, doar că nu am marcat. Bineînţeles că acum este necesar ca în al doilea meci să fim mai eficienţi".

Lois Openda, care a atins mingea cu mâna în faza premergătoare celui de-al doilea gol anulat al Belgiei, este încrezător că echipa sa va reuşi să schimbe situaţia în meciul cu România.

"În a doua repriză am jucat bine, doar că a lipsit golul. Trebuie să lucrăm la asta pentru al doilea meci. Nu vom fi cu cuţitul la os împotriva României. Ştim să jucăm bine, aşa cum am făcut-o şi în calificări. Nu există presiune, avem calitate, mentalitate şi încredere în grupul nostru. Va fi bine", a declarat Openda.

Echipa naţională de fotbal a României a învins luni la Munchen reprezentativa Ucrainei, în primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania. Tricolorii au făcut un meci tactic perfect gândit de Edward Iordănescu, s-au impus cu 3-0 (1-0) şi conduc pentru moment în Grupa E, la egalitate de puncte cu Slovacia, dar golaveraj mai bun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici