- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (20.02.2015, 12:31)
- Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bellu, despre 2015: Nu sunt relaxat, dar nici nu sunt în panică. Sunt obişnuit cu ani complicaţi
Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că anul 2015, al calificărilor la JO din 2016, este important, dar spune că nu este nici relaxat, nici panicat, fiind obişnuit cu "ani complicaţi".
Urmărește
476 afișări
Bellu, despre 2015: Nu sunt relaxat, dar nici nu sunt în panică. Sunt obişnuit cu ani complicaţi (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
"Nu vreau să par relaxat, dar nici să spun că sunt în panică, sunt obişnuit cu astfel de ani complicaţi, vom avea patru concursuri de obiectiv, Campionatele Europene, prima ediţie a Jocurilor Europene, Campionatele Mondiale, iar la junioare, Festivalul European", a declarat Octavian Bellu pentru MEDIAFAX.
Antrenorul coordonator al lotului feminin a făcut şi o scurtă analiză a fiecărei competiţii din 2015.
"La Europene, care sunt individuale, vor merge fetele care au ceva de spus acolo, sper să ne comportăm, ca de obicei, onorabil. Apoi, tot pentru senioare, va fi această primă ediţie a Jocurilor Europene, un concurs în premieră la care se întâlnesc sporturi olimpice şi non-olimpice. Vom încerca în funcţie de strategia pentru Mondiale să ne prezentăm cu fete care să facă o figură frumoasă acolo", a spus Bellu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
El a precizat că la Jocurile Europene "cu siguranţă" nu va fi prezentă gimnasta Larisa Iordache, ea având de susţinut examentul de bacalaureat.
"Nu putem risca nimic în privinţa examenelor Larisei, întrucât anul viitor sunt Jocurile Olimpice, deci orice încercare de a muta bacalaureatul ei ne-ar crea mari probleme. Nu ne permitem nici măcar să facem propunerea de a amâna, e viitorul ei, mai face sport 1-2, poate cinci ani, dar după aceea nu vrem să avem regretul că nu am lăsat-o să susţină la timp examenele. Astfel, cel mai probabil vom trimite la Jocurile Europene trei fete, din care două vor conta, însă repet, gândul nostru va fi la Mondiale. Nu poţi forţa pe nimeni să fie în vârf de formă atunci, trebuie să facem faţă competiţiei, dar fără forţare", a comentat Bellu.
Despre Campionatele Mondiale din toamnă, Octavian Bellu spune că nici nu vrea să se gândească la faptul că echipa României ar putea să nu obţină calificarea directă la JO din 2016, adică să se claseze în primele opt.
"Campionatele Mondiale sunt importante mai ales pentru că sunt calificante la Jocurile Olimpice. Am mai trecut o dată printr-o situaţie alarmantă, anul trecut, când am fost aproape de locul 8, dar acum e clar că nu-ţi mai poţi permite niciun fel de slăbiciune. Faţă de Mondialele de anul trecut, cu 24 de echipe calificate, acum se califică doar opt mai departe, adică la JO din 2016, iar pentru celelalte echipe se va organiza un turneu preolimpic în ianuarie 2016. Nu vreau să mă gândesc la aşa ceva pentru echipa României, am un optimism rezervat şi sper să nu avem probleme de calificare", a spus Bellu.
El consideră că, indiferent despre ce competiţie este vorba, cea mai mare problemă a lotului este sănătatea gimnastelor.
"Problema mea este ca fetele să fie sănătoase, în aşa fel încât să impună o poziţie şi o formă care să ne dea speranţe pentru Jocurile Olimpice. Mă refer la Larisa Iordache şi Diana Bulimar, dar şi la celelalte fete, fără să dau nume, care vor prinde echipa, pentru că fiecare doreşte să ajungă la Mondiale şi Jocuri Olimpice. De aceea, esenţial în această formulă a pregătirii e starea de sănătate, care încă ne creează probleme, pentru că dincolo de efortul zilnic, fetele au antecedente care se acutizează", a declarat antrenorul lotului feminin.
"Nu suntem nici mai puţin pregătiţi profesional ca alţii, nici cu probleme noi, de aceea cele care apar trebuie rezolvate. Am fost în aceste zile cu şapte fete la un control medical la Viena, acuză compresii, minifisuri şi tot aşa, sunt copii care au probleme şi sunt obligate să lucreze cu piciorul pe frână, nu rezistă şi încercăm să scoatem din ele tot ce au mai bun, încercăm să facem tot ce e mai bine, dar şi protejându-le. Sunt din ce în ce mai puţine fete care pot face patru aparate la nivel ridicat", a continuat Bellu.
El a făcut referiri şi la Festivalul European pentru junioare din acest an, afirmând că şi acolo "fetele trebuie să se prezinte bine".
De asemenea, Octavian Bellu a vorbit şi despre o eventuală revenire a Cătălinei Ponor în lotul României, ea exprimându-şi dorinţa de a se alătura în pregătire curând.
"Cătălina a mai revenit o dată, în 2011, am văzut cu toţii rezultatele ei bune la JO de la Londra, dar nu pot discuta de revenirea ei decât atunci când o văd în sală şi sper să înceapă pregătirea cu perseverenţa cu care a făcut-o în 2011. Deocamdată, suntem în această situaţie de stand-by, am înţeles că revine în ţară la finalul lunii, vom vedea starea de sănătate, energia pe care o are, ea fiind o fată ambiţioasă. Trebuie să fim foarte atenţi cu ea, va avea nevoie de o atenţie specială şi de o angrenare pe trepte, nu dintr-o dată, deoarece chiar dacă ea îşi doreşte din tot sufletul, trebuie să ne gândim că are atâţia ani de gimnastică în spate şi este important să evităm vreo accidentare sau un regret că a revenit", a spus Bellu.
Antrenorul coordonator al lotului feminin s-a arătat mulţumit de faptul că România va găzdui Campionatele Europene din 2017 şi spune că va fi un eveniment care va necesita multă implicare pe toate palierele.
"Am obţinut organizarea Europenelor, este un pas important de care trebuie să ţinem cont în ideea de a-i stimula şi pe cei care se ocupă de construcţia Sălii Polivalente din Bucureşti, mai ales că va fi inspectată de UEG cu un an înainte. Bulgarii au făcut un Campionat European foarte reuşit anul trecut, în săli de acum 50 de ani, dar s-au mobilizat şi au reuşit. Eu zic că în planul acela iniţial de declanşare a acestui eveniment naţional «Ţară, ţară vrem campioane», sponsorul şi cei care au organizat această selecţie naţională au prevăzut şi un punct final: organizarea unui Campionat European la Bucureşti. Iată că s-a reuşit. Selecţia am făcut-o până acum, fetele sunt deja la cluburi, în secţii pilot pentru 2024, sunt subvenţii aşa cum trebuie, Europene am primit, mai trebuie sala, iar când o vom avea, putem spune că am făcut ceva de amploare, cum nici nu bănuiam la început", a încheiat Octavian Bellu.
Campionatele Europene din 2015 vor avea loc între 13 şi 19 aprilie, la Montpellier (Franţa), prima ediţie a Jocurilor Europene va fi la Baku (Azerbaidjan), între 12 şi 28 iunie, în timp ce FOTE 2015 este programat la Tbilisi (Georgia, 26 iulie-1 august), iar Campionatele Mondiale vor avea loc la Glasgow (Scoţia), între 23 octombrie şi 1 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe