- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (24.04.2013, 18:56)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bellu şi Bitang susţin că nu este normal ca antrenorii să aibă salarii de 900 de lei
Octavian Bellu şi Mariana Bitang, prezenţi, miercuri, la festivitatea de premiere a delegaţiei României de la CE de gimnastică, au solicitat MTS modificarea legislaţiei privind remuneraţia antrenorilor loturilor naţionale, considerând anormale salariile actuale în cuantum de 900 de lei.
Urmărește
294 afișări
Bellu şi Bitang susţin că nu este normal ca antrenorii să aibă salarii de 900 de lei
Antrenoarea Mariana Bitang a declarat că Federaţia Română de Gimnastică nu are cadrul legislativ pentru a oferi salarii decente antrenorilor. "Contractul nostru a încetat în august 2012. Normal ar fi să se creeze un cadru legal pentru ca fiecare federaţie să îşi poată plăti în limită decentă antrenorii. Federaţia este extrem de limitată de capitolele legale care sunt în vigoare acum. Deci trebuie ceva modificat pentru că dânşii te pot angaja acum pe un salariu de 900, 1.200 de lei, ceva de genul acesta. Nu am făcut muncă patriotică (n,.r. - la europene), am făcut un lucru normal, fără a cere nimănui nimic în schimb. Dar noi nu pledăm aici neapărat pentru noi, este vorba despre colegii noştri mai tineri care vor prelua ştafeta de la noi în viitorul apropiat şi nu este firesc ca ei să muncească pe salarii de 900, 1.200 sau 1.500", a spus Bitang.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ea a ţinut să menţioneze că vina nu aparţine ministrului Tineretului şi Sportului sau Federaţiei Române de Gimnastică. "Nu e normal să găsim vinovaţi în curtea ministerului sau a federaţiei. Este o problemă de vid legislativ. Dacă domnul ministru se va ţine de cuvânt şi va finaliza această modificare legislativă cu siguranţă toţi cei din lumea sportului vor fi mult mai mulţumiţi. Repet, nu este nici vina ministrului şi nici a Federaţiei Române de Gimnastică, doar că nu au cadru legal pentru a ne plăti. Acest lucru sperăm să se facă într-un interval scurt de timp", a adăugat antrenoarea.
Mariana Bitang susţine că tot din cauze legislative o perioadă de timp sportivele de la lotul naţional aflate în cantonament la baza sportivă de la Izvorani nu au putut face cursuri deoarece profesorii nu puteau fi plătiţi. "Referitor la absurditatea acestei legi, de exemplu la Izvorani nu există şcoală, iar fetele o perioadă nu au putut face cursuri pentru că profesorii, conform legii, nu puteau fi plătiţi, li se putea oferi doar o masă. Păi cine venea până la Izvorani, să facă o oră dus şi una întors, pentru o oră sau două cu sportivele şi tu să îi dai să mănânce o masă. Iar asta se întâmpla până acum de curând", a spus Bitang.
Situaţia pregătirii şcolare a sportivelor de la lotul naţional a fost rezolvată acum printr-un "artificiu", susţine şi Octavian Bellu. "Acum problema a fost rezolvată de Ministerul Educaţiei. Sunt profesori care se deplasează la Izvorani, fac ore cu aceste fete şi sunt plătiţi de minister printr-un artificiu cred. Pentru că legislaţia nu permite să se adauge la salariu o sumă cum înainte era posibilă", a spus Bellu.
Antrenorul lotului feminin de gimnastică a explicat că FRG nu poate angaja acum nici măcar un medic care să stea alături nonstop de sportive în timpul cantonamentelor. "Federaţia nu poate angaja un medic care să stea 24 de ore din 24 alături de aceste fetiţe, nu poate angaja un coregraf, un specialist sau orice persoană cu o meserie liberală care ar fi necesar să fie lângă lot pentru că nu pot fi plătiţi. Nu există niciun fond din care să îl plăteşti", a precizat antrenorul.
Octavian Bellu a menţionat că premierile pentru medaliile obţinute la concursurile internaţionale nu pot ţine loc unui salariu deoarece sunt "venituri ocazionale". "Rapiditatea cu care s-a rezolvat problema premierilor (n.r. - pentru medaliile de la CE de la Moscova) este un semn bun pentru noi toţi. Aş vrea însă să amintesc faptul că aceste premieri sunt ocazii, sunt nişte realizări deosebite care se întâmplă, dar care la fel de bine se poate să nu se întâmple. Deci sunt nişte venituri ocazionale. Eu am speranţa că domnul ministru şi echipa dânsului va rezolva problema gimnasticii cea mai stringentă, cea a antrenorilor. Antrenorii sunt în fiecare zi în sală, în fiecare săptămână, luni de zile, ani de zile şi trebuie să aibă suportul moral venit dinspre suportul material. Deci haideţi să le asigurăm antrenorilor prin statutul antrenorului şi celelalte reglementări o armonie legislativă astfel încât ei să aibă măcar perspectiva că dacă azi lucrează pe 700 de lei, mâine vor lucra pe 900, pe 1.200 sau pe 1.500. O dată ce se va reglementa statutul antrenorului naţional vor exista şi acele contracte care responsabilizează, dar îţi asigură şi perspectiva unui venit care ţi se cuvine. Sunt probleme care pot fi rezolvate numai printr-o întâlnire a miniştrilor sportului, finanţelor, muncii şi sănătăţii, precum şi reprezentanţi ai COSR", a explicat Bellu.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat că legislaţia privind salarizarea antrenorilor se va rezolva începând cu luna mai. "Problema plăţii antrenorilor, care trenează de atâţia ani, este aproape rezolvată prin implicarea unor sponsori foarte generoşi. Eu, ministerul, am aprobat cererea de finanţare a federaţiei la cuantumul pe care l-au dorit, adică mai mare decât anul trecut, evident justificat de performanţele de la Olimpiadă. Şi cred că de luna viitoare se pot remedia toate aceste lucruri. Îmi pare rău pentru de anii pierduţi în care nu s-a făcut nimic, dar important este să aducem lucrurile pe făgaşul normal. Vor fi făcute mai multe modificări legislative, nu este vorba numai despre statutul antrenorului, ci de întreaga hotărâre 1447 la care fac referire şi antrenorii de la gimnastică şi de la celelalte sporturi. Cea mai importantă este însă modificarea Legii Sportului în ansamblu, sunt multe alte lucruri de modificat acolo", a afirmat Bănicioiu.
Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a premiat, miercuri, cu suma totală de 441.000 de lei sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Flavius Koczi, precum şi antrenorii acestora.
La festivitatea de premiere au mai participat fosta gimnastă Nadia Comăneci, fosta atletă Gabriela Szabo şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.
Delegaţia României a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două de Diana Bulimar (argint la bârnă şi bronz la sol) şi una de Flavius Koczi (argint la sărituri).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe