Biletele pentru Jocurile Paralimpice sunt populare printre parizienii care au refuzat JO 2024

Parizienii sunt principalii cumpărători de bilete pentru Jocurile Paralimpice, au declarat organizatorii, grăbindu-se să profite de o a doua ocazie de a vedea competiţiile în unele dintre locurile spectaculoase ale Jocurilor, după ce mulţi au ales să refuze Jocurile Olimpice sau au ratat biletele.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru Jocurile Paralimpice sunt populare printre parizienii care au refuzat JO 2024

Biletele pentru Jocurile Paralimpice sunt populare printre parizienii care au refuzat JO 2024

În iulie, parizienii au părăsit oraşul în masă înainte de Jocurile Olimpice, cartiere întregi devenind sinistru de liniştite în timp ce locuitorii plecau, temându-se de perturbările şi problemele de trafic pe care mulţi credeau că le vor aduce Jocurile, scrie Reuters.

Dar Jocurile s-au dovedit a fi un succes mondial.

Jocurile paralimpice le vor permite să vadă sporturile olimpice în aceleaşi locuri, inclusiv la poalele Turnului Eiffel sau în grădinile castelului Versailles din afara Parisului.

Organizatorii au declarat că, din cele peste 1,75 milioane de bilete deja vândute înainte de începerea Jocurilor Paralimpice din 28 august, 92% au provenit de la cumpărători francezi, cumpărătorii din regiunea Ile-de-France din jurul Parisului având cea mai mare parte, 73%.

Parizianul Mathieu Bucella se pregăteşte să mărească şi mai mult aceste cifre.

„Mă gândesc serios la asta pentru că sunt puţin supărat că nu m-am gândit să obţin bilete pentru Jocurile (Olimpice), aşa că aceasta este a doua mea şansă”, a declarat el.

Mai multe sesiuni de bilete, sold out la mai multe probe

Organizatorii au declarat că mai multe sesiuni de bilete au fost aproape epuizate deja, în special scrimă în scaun cu rotile şi taekwondo para în Grand Palais, ciclism pe pistă para în Saint Quentin, echitaţie para în Chateau de Versailles şi fotbal orb la Champ de Mars.

„Am urmărit Jocurile Olimpice la televizor, dar după aceea ai sentimentul că vrei să vii şi să vezi totul cu ochii tăi”, a declarat turistul mexican Arlet Haro.

Turistul american Asad Rahman a declarat că se bucură că a venit la Paris pentru Jocurile Paralimpice.

„Lucrurile sunt un pic mai deschise decât am auzit cu Jocurile Olimpice, unde au închis unele zone. Deci, ca turist, merge”, a spus el lângă Turnul Eiffel, unde muncitorii transformau terenul de volei pe plajă într-un teren de fotbal pentru nevăzători.

Securitatea ridicată din timpul Jocurilor Olimpice a îngreunat circulaţia în centrul oraşului, deoarece multe artere cheie au fost blocate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici