Bosnia, Polonia şi Grecia au fost amendate de FIFA pentru incidentele provocate de fani

FIFA a amendat, vineri, federaţiile din Bosnia, Polonia şi Grecia, pentru incidentele produse de fani în timpul meciurilor din preliminariile CM-2010, disputate la finele lunii martie şi începutul lunii aprilie, primele două foruri primind în plus câte un avertisment, informează AFP.

Urmărește
2 afișări

Bosnia şi Polonia au fost ambele avertizate că "viitorul lor comportament va fi monitorizat". "Dacă gravitatea unor astfel de incidente se va mai repeta, atunci Comitetului Disciplinar al FIFA va impune sancţiuni mai dure, cum ar fi deducerea de puncte sau chiar eliminarea din competiţie", se arată în comunicatul FIFA.

Federaţia bosniacă a primit o amendă de 50.000 de franci elveţieni (37.280 de euro) după meciul cu Belgia, din 28 martie. Potrivit forului european, suporterii bosniaci au aprins "între 45 şi 50 materiale pirotehnice, multe dintre acestea aterizând pe gazon".

Federaţia poloneză a fost amendată cu 25.000 de franci elveţieni (16.640 de euro) după un joc cu Irlanda de Nord, de la 28 martie. "Fanii polonezi au aprins mai multe torţe la începutul jocul, cinci dintre care au fost aruncate pe teren. Mai târziu, în timpul meciului, poliţia a fost nevoită să intervină în tribuna rezervată suporterilor polonezi ", precizează FIFA.

Federaţia greacă a fost amendată cu 25.000 de franci elveţieni după ce "au fost folosite lasere şi au fost afişate bannere cu mesaje politice de către fanii greci în timpul meciului din preliminariile Cupei Mondiale, de pe teren propriu, împotriva Israelului, de la 1 aprilie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici