Boxerul Artur Beterbiev este noul rege la categoria semigrea. L-a învins la puncte pe Dmitry Bivol, pe jumătate român

Supermeciul dintre Artur Beterbiev (39 de ani) şi Dmitry Bivol (33 de ani) trebuia să aibă loc pe 1 iunie, dar a fost amânat din pricina unei accidentări la ligamente a primului.

Urmărește
1947 afișări
Imaginea articolului Boxerul Artur Beterbiev este noul rege la categoria semigrea. L-a învins la puncte pe Dmitry Bivol, pe jumătate român

Rusul Artur Beterbiev (născut în Daghestan), naturalizat canadian, este noul campion mondial absolut la categoria semigrea, reuşind să reunească cele 4 centuri principale din pugilism: WBC, IBF, WBO şi WBA.

La Riad (Arabia Saudită), noua Mecca a boxului mondial, Beterbiev l-a învins aseară, la puncte, pe compatriotul său Dmitry Bivol prin decizie majoritară (114-114, 115-113, 116-112) în cea mai aşteptată reunificare a titlurilor celor 4 principale, după cea realizată de ucraineanul Oleksandr Usyk la categoria grea, care l-a învins pe britanicul Tyson Fury (revanşa va avea loc pe 21 decembrie, tot la Riad).

Rusia şi Ucraina sunt, aşadar, regine ale lumii împreună în ring, în timp ce afară, pe teren, continuă un război sângeros. Un mesaj de pace venit din lumea sportului.

Revenind la meciul de la Riad, a fost prima victorie la puncte pentru Artur, dar verdictul nu a convins pe toată lumea, întrucât tehnica lui Bivol părea să fi învins.

Tatăl lui Bivol este basarabean cu cetăţenie română

Dmitry Bivol este cetăţean rus, dar s-a născut în Kârgâzstan din tată originar din Republica Moldova şi cu cetăţenie română şi o mamă coreeană. 

Capabil să monopolizeze categoria timp de 7 ani, luptând în total de 22 de ori pentru titlul mondial, bărbosul Beterbiev, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat cu un record impresionant de 20 de victorii prin knockout (KO) din 20 de meciuri.

Era singurul luptător de top din lume cu o rată de succes de 100% înainte de limită. A fost campion WBC, IBF, WBO, dar şi la o categorie minoră, IBO.

În schimb, Bivol, 33 de ani, a răspuns cu 23 de victorii din 23 de meciuri, cu 12 succese înainte de limită. El era campion al categoriei WBA.

Potrivit statisticienilor, are cel mai eficient jab de pe planetă, o medie de 8,8 lovituri pe rundă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici