Video Bute: Aş vrea să îmi păstrez centura până la sfârşitul carierei

Pugilistul român a fost impresionat şi de primirea organizată în această săptămână, în Parlamentul provinciei Quebec. "Primirea din Parlamentul provinciei Quebec a fost un lucru senzaţional, foarte emoţionant, să vezi 130 de parlamentari ridicaţi în picioare şi aplaudându-te la scenă deschisă. A fost un moment deosebit pentru mine", a precizat sportivul.

Urmărește
5 afișări

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, care a sosit, joi, în România, unde va petrece o vacanţă de trei săptămâni, a declarat că speră să îşi păstreze centura până la finalul carierei, "zece ani de acum înainte", dar să câştige şi alte titluri.

"Mă aşteptam să devin campion mondial, pentru asta am muncit. Îmi doresc să rămân cu picioarele pe pământ, să rămân un tip modest, aşa cum am fost mereu. Aş vrea să îmi păstrez centura până la sfârşitul carierei, zece ani de acum înainte şi să câştig şi altele. Deocamdată sunt concentrat să îmi apăr centura. Nu am nicio pretenţie în privinţa adversarului. Voi lupta indiferent de adversar. Această centură mi-a schimbat viaţa în bine. În Canada mă opreşte lumea pe stradă ca să mă felicite", a spus Bute.

Întrebat ce condiţii ar trebui îndeplinite pentru a boxa în România, Bute a răspuns: "Depinde de resursele financiare. Eu aş face-o cu cea mai mare plăcere, dacă ar fi posibil".

Lucian Bute a rememorat momentele câştigării titlului mondial şi a afirmat că se întoarce totdeauna cu plăcere în România. "Mă aşteptam la acestă primire, pentru că sunt campion mondial şi este normal. Familia e viaţa mea şi vin cu drag acasă. Ceea ce mi s-a întâmplat la Montreal este deosebit. Să vezi 14.000 de suflete ridicate în picioare, strigându-ţi numele, este un lucru fantastic. Ceea ce am simţit atunci după meci este inexplicabil în cuvinte, este fenomenal. Mi-au dat lacrimile după meci când am vorbit de România, pentru că ştiam că toţi românii s-au trezit la cinci dimineaţa pentru a mă urmări, ştiam că familia e alături de mine, ştiam că mama nu s-a uitat la meci şi în momentul acela am explodat şi nu am mai putut să mă abţin", a povestit Bute, adăugând că în vacanţă va face activităţi care nu implică riscul unei accidentări, cum ar fi şahul.

Lucian Bute a afirmat că, dacă va fi invitat la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu, îi va face cadou acestuia o pereche de mănuşi. "Domnului preşedinte îi voi oferi o pereche de mănuşi, dar nu pe cele cu care am boxat, pentru că ele au rămas la federaţia canadiană", a spus Bute.

Boxerul român consideră că mai are nevoie de puţină experienţă pentru a-l înfrunta pe britanicul Joe Calzaghe, care a unificat titlurile mondiale WBC, WBO şi WBA la categoria supermijlocie, după ce l-a învins la puncte pe danezul Mikkel Kessler. "Deocamdată eu sunt campion mondial, el (n.r. Joe Calzaghe) este campion mondial la trei versiuni. Este un boxer de valoare, un supercampion şi cred că în acest moment mai am nevoie de puţină experienţă pentru a-l înfrunta pe Joe Calzaghe", a afirmat Lucian Bute.

Lucian Bute a sosit joi în România pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", el fiind primit în salonul oficial de reprezentanţi ai ANS, de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, dar şi de către părinţii săi.

Pugilistul român îşi va putea apăra centura într-o gală programată pe 29 februarie, tot la Montreal, adversarul urmând a fi stabilit. Challengerul la titlul mondial va fi un boxer dintre primii 15 clasaţi la versiunea IBF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici