Camelia Ciripan şi-a asigurat o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

  • Jucătoarea română de paratenis de masă Camelia Ciripan a câştigat miercuri sfertul de finală la Jocurile Paralimpice de vară de la Paris şi şi-a asigurat astfel cel puţin o medalie paralimpică de bronz.
  • Ea a învins în sferturile de finală pe britanica Felicity Pickard, după o revenire spectaculoasă.
Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului Camelia Ciripan şi-a asigurat o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

Sursa foto: Facebook / Agenţia Naţională pentru Sport

Camelia Ciripan a început slab meciul şi s-a văzut condusă cu 2-0, după primele două seturi, într-un meci jucat pe sistemul cel mai bun din 5 seturi sau primul la 3, la categoria Women Single 6.

Românca a avut apoi o revenire neverosimilă, după ce a câştigat greu setul 3, cu 12-10, după ce a ratat o primă minge de set, la 10-9.

Ciripan a dominat apoi şi setul patru, câştigat cu 11-8, scor identic cu cel cu care s-a impus apoi şi în decisiv, în care a avut chiar 4 mingi de meci.

Românca are acum asigurată cel puţin medalia de bronz şi va juca sâmbătă în semifinală, cu ucraineanca Maryna Lytovchenko.

În para tenis de masă, sportivii sunt împărţiţi în clase pe baza nivelului lor de dizabilitate fizică, pentru a asigura o competiţie echitabilă. Clasele sunt numerotate de la 1 la 10 pentru sportivii care concurează în picioare, cu numerele mai mici indicând un grad mai mare de dizabilitate.

Clasa 6 se referă, în general, la sportivi care au o dizabilitate fizică moderată, dar care au suficientă mobilitate şi echilibru pentru a juca tenis de masă din picioare. Aceştia pot avea limitări la nivelul membrelor inferioare sau superioare, dar au capacitatea de a se deplasa pe teren şi de a efectua majoritatea mişcărilor necesare pentru joc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici