Când va fi gata modernizarea bazinului din Lia Manoliu? Răspunsul lui Marcel Ciolacu

Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic, spune premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește
716 afișări
Imaginea articolului Când va fi gata modernizarea bazinului din Lia Manoliu? Răspunsul lui Marcel Ciolacu

Sursa foto: Mediafax Foto

„Profit de acest prilej să le mulţumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele opt medalii de până acum câştigate la Paris! Sper să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte şi să asigure sportivilor o infrastructură modernă şi condiţii optime pentru performanţă. Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic”, afirmă Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El precizează că, în ultimii doi ani, statul a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care a fost alocat 1 miliard de euro.

„Ştiu că Loteria Română a virat deja către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 1,5 milioane de lei, din campania Lozul Team Romania. Sunt bani cu care completăm fondul de premiere pentru medaliaţii olimpici şi aici includem, aşa cum am promis, şi pe cele două gimnaste, Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu. Ambele merită asta din plin”, adaugă premierul.

De asemenea, Executivul oferă cluburilor sportive private posibilitatea de a beneficia de finanţări de la stat cu o condiţie exclusivă: „banii să fie folosiţi strict pentru activităţi sportive cu copiii şi junioriii”.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, afectată a fost şi Ana Bărbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici