Căpitanii vor fi singurii jucători care vor discuta cu arbitrul în toate meciurile din competiţiile UEFA

Începând cu noul sezon al competiţiilor de club UEFA, care va debuta săptămâna viitoare, regula adoptată la Euro 2024, conform căreia doar căpitanii de echipă pot comunica cu arbitrul va fi extinsă la toate meciurile din competiţiile UEFA.

497 afișări
Imaginea articolului Căpitanii vor fi singurii jucători care vor discuta cu arbitrul în toate meciurile din competiţiile UEFA

UEFA Euro 2024 a introdus această nouă politică pentru a gestiona relaţia dintre arbitri şi jucători pe teren, pentru a îmbunătăţi comunicarea în jurul deciziilor arbitrilor şi pentru a încuraja încrederea reciprocă, scrie frf.ro

Succesul acestei noi abordări la EURO 2024, înţeles de fotbalişti şi primit cu entuziasm de opinia publică ca un progres pentru imaginea fotbalului, a convins UEFA că acesta este drumul de urmat. “Fair play-ul şi respectul sunt valori pe care fotbalul, cel mai popular joc din lume, trebuie să le transmită societăţilor noastre”, scrie UEFA.com.

Începând cu noul sezon al competiţiilor de club UEFA, care va debuta săptămâna viitoare, această abordare va fi extinsă la toate meciurile din competiţiile UEFA. Arbitrii au acum o linie deschisă de dialog cu echipele pentru a explica deciziile cheie, inclusiv pe cele care implică VAR.

Aceste informaţii şi explicaţii sunt oferite doar căpitanilor echipelor, care sunt singurii jucători îndreptăţiţi să discute cu arbitrul şi să solicite clarificări într-o manieră respectuoasă. Căpitanii trebuie, de asemenea, să-şi asume responsabilitatea pentru coechipierii lor, cerându-le să respecte arbitrul, să păstreze distanţa şi să nu înconjoare oficialii de meci.

În cazurile în care căpitanul este portarul, deci nu se află aproape de acţiune în majoritatea cazurilor, echipelor li se cere să nominalizeze un singur jucător de câmp autorizat să vorbească cu arbitrii, pentru a primi explicaţiile acestora. Jucătorii care ignoră aceste instrucţiuni şi se apropie de arbitri pentru a arăta dispreţ sau pentru a acţiona într-un mod lipsit de respect vor fi avertizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici