- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căpitanul echipei de fotbal a Indiei refuză să poarte flacăra olimpică, în semn de protest
Căpitanul echipei de fotbal a Indiei va refuza să poarte flacăra olimpică atunci când aceasta va ajunge pe teritoriul ţării sale, peste două săptămâni, în semn de protest faţă de represiunea chineză în Tibet, a declarat sportivul, marţi, unui cotidian indian.
Căpitanul echipei de fotbal a Indiei refuză să poarte flacăra olimpică, în semn de protest (Imagine: Mediafax Foto)
Bhaichung Bhutia, în vârstă de 31 de ani, un budist din statul Sikkim, din sud-estul Indiei, a trimis o scrisoare Comitetului Olimpic Indian, "în semn de solidaritate" cu tibetanii, dintre care aproximativ 100.000 trăiesc în exil în India.
"Sunt un simpatizant al cauzei tibetane. Am mulţi prieteni în Sikkim care sunt budişti. Este modul meu de a susţine poporul tibetan şi lupta lui", a declarat fotbalistul pentru Times of India.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Decizia de a nu participa la ştafeta flăcării olimpice în India este "absolut personală", a precizat sportivul. Bhutia, care a jucat în Anglia şi în Malaysia, este o vedetă în India, unde a fost decorat pentru promovarea fotbalului într-o ţară care se gândeşte numai la criket.
Flacăra olimpică, al cărei traseu a început, luni, în China, ar trebui să ajungă în India în 17 aprilie, cu măsuri foarte dure de securitate, ţinând cont de marea comunitate de tibetani exilaţi, la fel ca şi liderul lor spiritual şi politic, Dalai Lama. Acesta şi-a părăsit ţara natală în 1959, după o revoltă eşuată împotriva Chinei şi s-a refugiat la Dharamsala, în nordul Indiei.
New Delhi recunoaşte suveranitatea Chinei în Tibet şi a cerut de mai multe ori refugiaţilor tibetani să nu organizeze campanii împotriva chinezilor pe teritoriul său. Apelurile nu au fost însă luate în seamă, astfel că în India au avut loc manifestaţii zilnice în ultimele trei săptămâni la Dharamsala şi chiar şi la New Delhi, unde sute de tibetani au ars, luni, drapeluri naţionale ale Chinei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO