Câştigătoarea Cupei Mondiale va primi 23,8 de milioane de euro iar vicecampioana 19 milioane de euro

Câştigătoarea Cupei Mondiale de fotbal, care se va stabili între Olanda şi Spania, va fi recompensată cu 23,8 de milioane de euro (30 de milioane dolari) dintre cei 333 de milioane de euro (420 milioane dolari) care vor fi repartizaţi echipelor participante la acest turneu final, informează As.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Câştigătoarea Cupei Mondiale va primi 23,8 de milioane de euro iar vicecampioana 19 milioane de euro

Câştigătoarea Cupei Mondiale va primi 23,8 de milioane de euro iar vicecampioana 19 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei spaniole, vicecampioana mondială va primi 19 milioane de euro, în timp ce echipele ce vor disputa meciul pentru locul trei, Uruguay şi Germania, vor fi recompensate cu câte 15,8 milioane de euro.

Toate cele 16 de echipe care au rămas în afara competiţiei după faza grupelor vor primi câte 4,8 milioane de euro, suma crescând progresiv în funcţie de faza competiţiei în care a ajuns fiecare selecţionată.

În luna decembrie 2009, FIFA a anunţat că fiecare din cele 32 de echipe calificate la CM a primit un milion de dolari (800.000 de euro) în vederea pregătirii pentru competiţia din Africa de Sud şi că valoarea totală a sumelor alocate cluburilor de fotbal pentru că şi-au pus la dispoziţie jucătorii echipelor naţionale pe perioada Cupei Mondiale va fi de 40 de milioane de dolari (31,7 milioane de euro). Suma pe care o va primi fiecare club depinde de numărul jucătorilor trimişi la loturile naţionale, precum şi de numărul de zile petrecute de fotbalişti la Cupa Mondială.

Comparativ cu ediţia precedentă a Cupei Mondiale, cea din 2006, suma totală a premiilor acordate echipelor participante a crescut cu peste 65%. La ediţia din Germania, echipele participante şi-au împărţit 237 de milioane de euro.

Finala Cupei Mondiale, dintre Olanda şi Spania, are loc duminică, de la ora 21.30, la Johannesburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici