- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (21.02.2019, 16:20)
- Departamentul Sport - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câştigătorii FIS Children Trophy 2019
România a fost pentru al doilea an, consecutiv, gazda unei competiţii de schi de nivel internaţional la care au participat peste 100 de atleţi, copii şi cadeţi din zece ţări cu tradiţie în schiul alpin, în data de 19-20 februarie, pe pârtiile masivului Postăvaru din Poiana Braşov.
Urmărește
190 afișări
Câştigătorii FIS Children Trophy 2019 (Imagine: fis.poianabrasov.travel)
Echipa României s-a clasat pe locul al treilea la cea de-a doua ediţie a competiţiei de schi alpin de nivel internaţional FIS Children Trophy, după Bulgaria (locul I) şi Austria (locul II). Din echipa noastră, cel mai bine s-a descurcat Alexandru-Matei Oancea, la categoria de vârstă U14, care a terminat pe locul doi atât proba de Slalom cât şi proba de Slalom Uriaş, după reprezentantul Bulgariei, Borislav Hadjistoianov.
Printre ţările care au pariticipat la competiţia organizată în staţiunea montană Poiana Braşov, se numără Austria, Bulgaria, Grecia, România, Ungaria, Liban, Franţa şi Brazilia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Lista câştigătorilor
La proba Slalom Urias, U16 baieti, primul loc a fost castigat de Austria, prin Manuel Muigg, cu un timp de 1:30:97. La o diferenta de 1.80 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot Austria, cu Michael Aschaber având un timp de 1:32:77, iar al treilea loc a fost ocupat de Bulgaria, reprezentantă de Kostadin Kaferinov, cu 1:32:92.
La proba Slalom Urias, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Antonia Wieser, cu un timp de 1:29:02, urmată de Christina Pichler, tot din Austria, la o diferenţă de 1.33 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Anna Kiss, cu un timp de 1:35:83.
La categoria de vârstă U14 băieţi, proba de Slalom Urias a fost câştigată de Bulgaria, Borislav Hadjistoianov având un timp de 47.84. La o diferenţă de 2.24 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat România, prin Alexandru-Matei Oancea cu 50.08. Iar locul al treilea a revenit, de asemenea României, prin Răzvan Trăistaru care a reuşit un timp de 51.94.
De asemenea, la proba de Slalom Urias, U14 fete, Bulgaria a ocupat primul loc, prin Boiana Radeva cu un timp de 49.83. Pe al doilea loc, la o diferenţă de 0.57 secunde, s-a clasat România, reprezentată de Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu un timp de 50:40, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat tot Bulgaria, prin Stefani Valeva cu timpul de 52:74.
În ceea ce priveşte proba de Slalom, U16 băieţi, Austria a câştigat primul loc, prin Manuel Muigg, care a reuşit un timp de 1:29:87. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Michael Aschaber, cu 1:31:52, iar al treilea loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Kostadin Kaferinov cu un timp de 1:31:90.
La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Bulgaria, prin Julia Zlatkova, cu un timp de 1:31:25, iar la o diferenţă de 0.36 de secunde, s-a calificat Austria pe locul doi, reprezentată de Christina Pichler, cu 1:31:61 . Al treilea loc a revenit tot Austriei, Antonia Wieser având un timp de 1:32:14.
La proba de Slalom, U14 băieţi, primul loc a fost câştigat de Bulgaria, prin Borislav Hadjistoianov, cu un timp de 1:30:72. Al doilea loc a fost castigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, cu 1:32:73, la o diferenţă de 2.01 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de România, reprezentată de Răzvan Trăistaru, cu 1:34:43.
La proba de Slalom, U14 fete, primul loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Boiana Radeva cu un timp de 1:34:06, iar la o diferenţă de 3.67 de secunde, pe al doilea loc s-a poziţionat România, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu timpul de 1:37:73. Pe al treilea loc s-a situat Grecia, reprezentată de Reggina Kaltsogianni, cu 1:41:84.
Antrenorii străini: "Organizare de excepţie"
Antrenorii sportivilor străini au anunţat cum a fost această ediţie a FIS Children Trophy. "A fost una dintre cele mai bune competiţii la care am participat, dacă nu cea mai bună, din calendarul FIS Children. Meritaţi Cupa Mondial!”, a mărturisit antrenorul Libanului, Martin Strba. Gianluca Caputi, căpitanul echipei Braziliei a declarat şi el: "Vă mulţumesc pentru organizarea acestor competiţii, pentru pârtii şi pentru ospitalitate! Ne vedem anul viitor!”.
La unison, căpitanul echipei Austriei, Stefan Grugger, alături de antrenorul echipei Greetz David au afirmat: "A fost o plăcere pentru noi să concurăm aici. Modul în care a fost organizată competiţia a fost perfect. Acelaşi lucru pot spune şi despre pârtie. Sunt convins că tot mai multe ţări vor veni şi în anul următor”. "Vin, însoţit de echipa mea pentru al doilea an în acest loc superb şi deja se văd tot mai multe îmbunătăţiri. La competiţie, toate condiţiile au fost perfecte, iar oamenii minunaţi. Sper să ne vedem şi anul viitor”, a declarat şi liderul echipei Greciei, Thanos Koutloumpasis. În aceeaşi notă a vorbit şi Dimov Ivo, căpitanul echipei Bulgariei: "Al doilea an de strălucire! Vremea a fost perfectă şi, de asemenea, organizarea. Cred în anii următori vor veni aici mai multe echipe şi din alte ţări. Vă mulţumim!”
"Am vorbit şi cu echipe din Austria şi Bulgaria şi mi s-au părut foart mulţumite. Pârtia a fost de primă clasă!”, a spus unul dintre ambasadorii FIS Children Trophy Romania, Ioan-Valeriu Achiriloaie. Cel mai bun schior român a fost completat de Gabriel Nan, un alt ambasador al competiţiei şi totodată unul dintre sportivii reprezentativi: "De asemenea, de la an la an se vede un progres susţinut care aduce doar beneficii atât competiţiei cât şi întregii staţiuni Poiana Braşov”.
"Având experienţa anului trecut, în organizarea celei de-a doua ediţii a FIS Children Trophy în România a fost mai multă relaxare. Şi credem că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”, este de părere Dan Ghiţă, preşedintele FIS Children Trophy Romania, competiţie susţinută de Husqvarna, Netbet, Total România, Media Galaxy, Omniasig Vienna Insurance Goup, Happy Tour, Orange, Teleferic Grand Hotel, Paste Băneasa, Stoica&Asociaţii, Ana Teleferic, Alpin Resort Hotel, Sensiblu, Ana Hotels şi Raiffeisen Bank. FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris încă trei ani în calendarului Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).
După o ediţie extrem de reuşită a concursului de schi alpin pentru copii şi tineret, FIS Children`s Trophy, Asociaţia de Turism Poiana Braşov împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, adaugă în palmares o competiţie spectaculoasă de schi: FIS Cup Open. Probele la care se vor întrece atleţii participanţi sunt Slalom şi Slalom Uriaş. La acest concurs se vor atribui premii în valoare de 20.000 euro, iar competiţiile vor avea loc în data de 5-6 martie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe