- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (30.09.2021, 08:55)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câţi bani pot câştiga cluburile în Liga Campionilor şi cum se împart banii
UEFA Champions League este una dintre cele mai mari competiţii sportive de pe planetă, iar cluburile pot câştiga premii ameţitoare în bani prin intermediul mai multor surse de venit, atât de pe urma rezultatelor din teren, cât şi în afara acestuia.
Urmărește
683 afișări
Câţi bani pot câştiga cluburile în Liga Campionilor şi cum se împart banii
UEFA Champions League nu este doar una dintre cele mai captivante competiţii sportive de pe planetă, ci şi unul dintre cele mai profitabile turnee din lume din punct de vedere financiar.
Fiecare echipă participantă la ediţia 2021/22 a turneului are şansa de a câştiga doar pe baza rezultatelor un maximum de 85,1 milioane de euro.
Această sumă ar fi alocată în cazul în care o echipă ar câştiga toate meciurile din faza grupelor şi ar ajunge să ridice trofeul la Sankt Petersburg, în luna mai a anului viitor. La aceşti bani se mai adaugă plăţile în funcţie de coeficient şi banii de televiziune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Aceasta sumă (85,1 milioane euro) eclipsează suma de 23,4 milioane de euro ce poate fi câştigată în Europa League, sau de 15,5 milioane de euro pe care ar putea să o câştige campioana nou createi Europa Conference League.
O sumă totală de 1,1 miliarde de euro va fi distribuită celor 32 de echipe, de-a lungul întregului sezon.
Cluburile pot primi bani nu numai pentru performanţele echipelor lor, ci şi prin intermediul veniturilor TV şi al plăţilor bazate pe coeficient.
UEFA precizează că 600,6 milioane de euro sunt puse deoparte pentru a fi alocate printr-un sistem care foloseşte clasamentul UEFA în ceea ce priveşte cluburile participante, bazat pe punctele adunate în ultimii 10 ani.
1,137 milioane de euro se acordă clubului cel mai slab clasat, crescând cu câte alte 1,137 milioane de euro pentru fiecare loc superior din clasament, ajungându-se până la 36,38 milioane de euro pentru câştigători.
Real Madrid, de 13 ori campioană, se află în prezent în fruntea clasamentului coeficienţilor UEFA, după ce a câştigat patru titluri de Liga Campionilor în ultimul deceniu.
Bayern Munchen a câştigat-o de două ori şi se află pe locul al doilea, urmată îndeaproape de Barcelona, al cărei ultim triumf a avut loc în 2015, după precedenta victorie în faţa lui Manchester United în 2011.
Atletico Madrid, care nu a câştigat încă trofeul, ocupă locul al patrulea, în timp ce deţinătoarea trofeului, Chelsea (care se mândreşte şi ea cu două titluri), se află pe locul al cincilea, fiind cea mai bine clasată echipă din Premier League.
UEFA mai spune că un total de 300,3 milioane de euro vor fi împărţiţi între cluburile din Liga Campionilor în 2021/22, bani proveniţi din drepturile de televizare.
Fiecărei ţări i se alocă o sumă pe care o poate distribui către companiile de difuzare relevante.
Cifra depinde de cât de departe avansează fiecare dintre echipele acelei naţiuni în Liga Campionilor, dar şi de locul pe care l-au ocupat în campionatul naţional în sezonul anterior.
Ssuma pe care o primesc echipele este influenţată de numărul de cluburi pe care ţara le are în competiţia de elită a Europei.
Se crede că vicecampioana din 2020, Paris Saint-Germain, a primit mai multe venituri TV decât campioana Bayern, şi pentru că a avut mai puţine cluburi cu care să împartă banii.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe