- Home
- Sport
- (25.10.2021, 09:27)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câţi kilometri trebuie să alergi la antrenamente, ca să poţi termina un maraton
- Pentru a duce la bun sfârşit cei 42,195 km este necesar, dincolo de alimentaţi şi de odihnă, un sistem muscular bine antrenat.
- Pentru a începe această călătorie, specialiştii sfătuiesc să ne stabilim un obiectiv personal.
- Adică să alegem dacă alergăm un maraton oar de dragul de a-l termina sau alergăm un maraton la maximum limitelor fizice, pentru a ne îmbunătăţi timpii şi pentru a obţine o poziţie bună.
Urmărește
2021 afișări
Câţi kilometri trebuie să alergi la antrenamente, ca să poţi termina un maraton
Maratonul este cursa-regină a Jocurilor Olimpice de Vară, o probă a atletismului care se derulează pe distanţa de 42 km şi 195 de metri. Maratonul a devenit etalon, o cursă fascinantă, considerat la început ca fiind una extremă din punct de vedere fizic, dar pe care mulţi îşi propun să-l alerge măcar o dată în viaţă.
Metodologiile de antrenament, conform obiectivului, sunt diferite, iar pentru a doua categorie, cea care vizează performanţa, este necesar să beneficiem de experienţa şi de îndrumarea unui antrenor pregătit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Dacă singurul obiectiv este să termini cursa, este necesar să te antrenezi de cel puţin 3 / 4 ori pe săptămână, parcurgând aproximativ 65/70 km pe săptămână. Unii preferă un antrenament lung şi lent în weekend şi două/trei antrenamente mai scurte, inserând nişte antrenamente de forţă, în timpul săptămânii.
Dacă, în schimb, scopul este să alergi la maximum, este necesar să o faci de 5 / 6 ori pe săptămână, parcurgând chiar şi 100 km (nu mai puşin de 75/80 km) pe săptămână.
De asemenea, este important de urmărit programul anaerob, care este un indice cu privire la nivelul maxim de efort fizic pe care organismul îl poate susţine fără a acumula acid lactic în sânge şi în muşchi.
Alimentatia şi odihna sunt elemente care nu trebuie subestimate, la fel de importante ca şi antrenamentul fizic în sine. În ceea ce priveşte alimentaţia, fiecare avem propriul mod de a mânca; atât în ceea ce priveşte cantităţile, cât şi în ceea ce priveşte tipul de hrană. Sunt cei care mănâncă de toate, cei care nu pot mânca gluten, cei care decid să nu mănânce carne şi peşte şi cei care, din alimentaţie, au eliminat şi toate celelalte derivate de origine animală.
Pentru toţi, o regulă generală: în săptămâna dinaintea cursei este bine să te antrenezi mai puţin şi să măreşti uşor mesele în cantitate.
În timpul maratonului este esenţial să-ţi faci programat propriul plan alimentar (geluri, batoane, fructe) testat şi retestat în lunile anterioare de antrenament. Experimentele se pot face doar în antrenament, nu în competiţie.
Pentru a nu ajunge obosit la eveniment este recomandat să încercăm pe cât posibil să dormim cel puţin 7/8 ore pe noapte.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe