Ce fel de bere poţi bea înainte şi după ce faci sport

Potrivit unor oameni de ştiinţă, există un tip de bere pe care chiar şi sportivii îl pot bea, înainte şi după antrenament.

Urmărește
3694 afișări
Imaginea articolului Ce fel de bere poţi bea înainte şi după ce faci sport

Ce fel de bere poţi bea înainte şi după ce faci sport

Berea după antrenament este bună sau rea? Dilema nu este nouă. Bogăţia de nutrienţi face din bere una dintre băuturile pe care unii sportivi le privesc cu interes. Dar, în realitate, conform ştiinţei, există un singur tip de bere pe care îl putem bea după un antrenament, pentru a recupera sărurile minerale pierdute prin transpiraţie.

Potrivit medicilor şi cercetătorilor, singura bere posibilă după antrenament este berea fără alcool. Un articol din Washington Post a confirmat teoria acum câteva zile. „Berea alcoolică este un diuretic uşor”, scrie Gretchen Reynolds.

Într-un studiu din 2016, s-a descoperit că bărbaţii sănătoşi care au băut bere după un antrenament produc mai multă urină decât dacă ar consuma apă sau băuturi pentru sport. De asemenea, este cunoscut faptul că alcoolul, inclusiv berea, poate afecta negativ modul în care muşchii noştri se întăresc şi cresc după exerciţii fizice şi ne pot afecta timpii de reacţie şi simţul echilibrului.

Discursul despre berea fără alcool este diferit: în 2012, unii oameni de ştiinţă au cerut unui număr de 277 de sportivi bărbaţi, înscrişi la maratonul de la München, să bea aproximativ două-trei halbe de bere fără alcool în fiecare zi, timp de 3 săptămâni înainte de cursă şi două săptămâni mai târziu.

În urma unei serii de analize medicale, cercetătorii au descoperit că băutorii de bere fără alcool au arătat o protecţie mai mare împotriva răcelilor şi a bolilor respiratorii. Şi au avut, de asemenea, markeri mai mici de inflamaţie şi alţi indicatori ai unui răspuns imun general îmbunătăţit.

Cheia sunt polifenolii

„Am atribuit aceste beneficii polifenolilor din bere”, spune David Nieman, profesor de biologie şi performanţă umană la Appalachian State University. Polifenolii sunt substanţe chimice naturale găsite în plante care au adesea proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Berea tinde să fie bogată în polifenoli.

Alcoolul reaprinde şi inflamaţia, prin urmare, „în cazul berii convenţionale, efectele benefice ale polifenolilor pot fi anulate de efectele negative ale alcoolului”. În berea fără alcool, pe de altă parte, polifenolii ar putea avea efect de calmare a inflamaţiei.

Berea fără alcool pare să aibă un efect hidratant bun. Într-un studiu din 2016, sportivii de sex masculin care au băut bere fără alcool cu ​​45 de minute înainte de un antrenament intens au descoperit că au fost mai puţin deshidrataţi după ce au băut bere obişnuită şi au un raport mai bun între sodiu şi potasiu. Potrivit autorilor studiului, berea fără alcool „ar putea ajuta la menţinerea homeostaziei electroliţilor în timpul efortului”.

E bună şi pentru recuperare

Experţii consultaţi de WP consideră, de asemenea, că „bera fără alcool poate fi o băutură rezonabilă de recuperare” şi „După perioade lungi de exerciţii fizice, berea fără alcool oferă apă, polifenoli şi carbohidraţi care pot ajuta la recuperarea metabolică”. avantajul de a fi aproape complet natural, ceea ce nu este obişnuit printre băuturile pentru sport.

Atenţie! Niciuna dintre aceste cercetări nu sugerează, totuşi, că sportivii ar trebui să înceapă să bea bere fără alcool, mai ales dacă se tem că obiceiul ar putea încuraja consumul de bere alcoolică mai târziu. Acesta este un risc care nu trebuie subestimat. În plus, chiar şi în versiunea sa fără alcool, berea conţine de obicei 50 până la 90 de calorii per cutie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici