Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris

România ocupă locul 12 în clasamentul pe naţiuni la Jocurile Olimpice Paris 2024, după cele două medalii câştigate vineri la canotaj. Noua Zeelendă e la egalitate cu Team Romania, în timp ce pe priima poziţie se află China, cu 13 medalii de aur.

Urmărește
2422 afișări
Imaginea articolului Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris

Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris

După 7 zile de competiţii la Paris, România are un total de şase medalii, din care două de aur, trei de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost câştigate de David Popovici (200 m liber) şi Florin Enache cu Andrei Cornea (dublu vâsle), în timp ce cele de argint au fost obţinute de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (dublu vâsle), de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (dublu rame) şi de Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie uşoară). Medalia de bronz a fost câştigată tot de David Popovici (100 m liber).

Pe primul loc al clasamentului pe naţiuni se află China (13-8-9), urmată de Franţa (11-12-13), care a urcat vertiginos după probele de vineri seara, şi Australia (11-6-5), ambele trecând de Statele Unite, care e pe 4 (9-18-16).

România poate obţine sâmbătă încă două medalii la canotaj, prin bărcile de 8 plus cârmaci rame, care evoluează în finalele din ultima zi a competiţiilor de canotaj.

Şanse la medalie are şi Mădălia Amăistroaie, la tir cu arcul, ea urmând să evolueze în optimile de finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici