Cea mai importantă performanţă a carierei - Anca Alexia Todoni trece în turul doi la Wimbledon

  • Jucătoarea română de tenis Anca Alexia Todoni (19 ani, 142 WTA) a reuşit luni să se califice în turul secund al Grand Slamm-ului de la Wimbledon.
  • Ea produce astfel cea mai importantă performanţă a carierei, după ce a învins-o în turul inaugural pe sârboaica Olga Danilovic (116 WTA).
489 afișări
Imaginea articolului Cea mai importantă performanţă a carierei - Anca Alexia Todoni trece în turul doi la Wimbledon

Sursa foto: Facebook

Todoni vine din calificări, unde a trecut învingătoare de trei tururi preliminare. Iniţial, ea trebuia să o întâlnească în primul tur pe Elisabetta Cocciaretto (43 WTA), însă aceasta s-a retras şi fost înlocuită cu Olga Danilovic, din postura de lucky loser, ea pierzând în ultimul tur al calificărilor.

Românca a reuşit un prim set bun, cu un break avans la 3-1 şi minge de set nefructificată, la 5-3. În acelaşi game, ea a cedat serviciul, sportiva sârbă egalând la 5-5, după ce a mai salvat o minge de set.

Todoni a ridicat nivelul de joc şi a câştigat următoarele două game-uri şi implicit şi setul, cu 7-5.

Setul secund a fost la dispiziţia sportivei de 19 ani, care a avut 3-0 şi apoi 5-1, pentru a închide meciul cu un game la zero, după o oră şi 23 de minute.

Pentru prezenţa în turul doi, Todoni va fi recompensată cu 70 de puncte WTA şi 110.714 euro.

În turul doi, ea o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre americancele Dolehide şi Gauff (favorită 2).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici