- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (09.08.2023, 18:53)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai vârstnică olimpică din Germania, medaliată la Helsinki 1952, a murit la 99 de ani
Cea mai vârstnică olimpică din Germania, Marianne Werner, medaliată la aruncarea greutăţii la Jocurile Olimpice de la Helsinki 1952, a murit la 99 de ani.
Urmărește
107 afișări
Ea a fost o performeră remarcabilă la aruncarea greutăţii, în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial.
Werner a câştigat campionatul german de aruncare a discului în 1947 şi a fost o figură dominantă la nivel naţional atât la aruncarea greutăţii, cât şi la aruncarea discului la începutul anilor 1950.
A câştigat titluri naţionale la disc între 1951 şi 1954 şi a fost campioană a Germaniei de Vest la aruncarea greutăţii între 1953 şi 1959, ratând titlul doar în 1955, când a luat bronzul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Atleta născută la Dülmen a atras atenţia selecţionerilor pentru Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952 şi a fost aleasă pentru ambele discipline, deoarece Germania a revenit în mişcarea olimpică după excluderea din sportul internaţional în urma războiului.
La aruncarea discului, ea a ocupat locul al treilea după calificări, dar a coborât pe locul nouă în finală.
Aproape o săptămână mai târziu, ea a concurat la aruncarea greutăţii.
La începutul rundei finale, se afla pe locul patru, dar aruncarea sa finală de 14,57 metri i-a adus argintul, în urma Galinei Zybina din Uniunea Sovietică, care a înregistrat un record mondial de 15,28 metri.
Într-o epocă în care aruncătorii sovietici erau dominanţi, Werner s-a mai clasat pe locul cinci la aruncarea greutăţii la Campionatele Europene din 1954 de la Berna şi pe locul 11 la aruncarea discului.
Werner a fost selecţionat din nou pentru echipa combinată a Germaniei la Jocurile Olimpice de la Melbourne din 1956.
Spre deosebire de Helsinki, unde îşi asigurase medalia cu ultima aruncare, ea a înregistrat cea mai bună distanţă de 15,61 m cu primul său efort din finală.
O altă aruncătoare sovietică, Tamara Tyshkevich, a luat aurul, iar Werner a fost din nou învinsă de Zybina, care a câştigat argintul de această dată.
Werner s-a mai clasat pe locul 10 la aruncarea discului la Melbourne.
La Campionatele Europene de la Stockholm din 1958, Werner a obţinut singurul ei titlu major.
Aruncarea ei câştigătoare de 15,74 m a fost un record al Campionatelor Europene la acea vreme.
Atunci a învins-o atât pe campioana olimpică din 1956, Tyshkevich, cât şi pe viitoarea medaliată cu aur din 1960, Tamara Press, tot din Uniunea Sovietică.
Această performanţă i-a adus titlul de sportiva germană a anului 1958.
Werner a primit, de asemenea, Premiul Memorial Rudolf Harbig, fiind doar a doua femeie care l-a primit după ce a fost creat în 1950.
Ulterior, a devenit profesor de ştiinţe sportive la Universitatea din Dortmund.
În 1961, a scris, împreună cu primul ei soţ, Erich Werner, un manual despre sportul ei, intitulat "Metodologia probelor de aruncări pentru şcoli şi cluburi".
În 1985, a primit, de asemenea, premiul Dr. Hans-Heinrich-Sievert.
Se crede că Werner era cea mai în vârstă medaliată olimpică la atletism în momentul morţii sale.
De asemenea, se crede că a fost cea mai în vârstă olimpică germană supravieţuitoare.
Înotătoarea de origine olandeză Erne Herbers, care a concurat în proba de 100 m spate la Helsinki 1952, este considerată în prezent cea mai în vârstă, la 98 de ani.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe