Cel mai bun marcator al naţionalei Uruguayului şi-a anunţat retragerea

Atacantul uruguayan Luis Suarez şi-a anunţat marţi retragerea din fotbalul internaţional. Jucătorul în vârstă de 37 de ani a confirmat că meciul Uruguayului de sâmbătă cu Paraguay, din preliminariile Cupei Mondiale, va fi ultima sa apariţie pentru ţara sa.

Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Cel mai bun marcator al naţionalei Uruguayului şi-a anunţat retragerea

Luis Suarez, în perioada Ajax, contra Politehnicii Timişoara, într-un meci din cupele europene

Fostul atacant al lui Liverpool şi Barcelona este cel mai bun marcator al Uruguayului din toate timpurile, cu 69 de goluri în 142 de apariţii. El a debutat pentru Uruguay împotriva Columbiei în februarie 2007.

„M-am gândit la asta şi am analizat acest lucru. Cred că acesta este momentul potrivit”, a declarat Suarez.

„Vreau să fiu relaxat când voi juca ultimul meu meci cu echipa naţională. Voi fi la fel de încântat să joc ca în 2007, când am jucat pentru prima dată pentru echipa mea naţională.

„Acel puşti de 19 ani este acum un jucător veteran, un jucător mai în vârstă - cum vreţi să îi spuneţi - cu o istorie incredibilă cu echipa naţională, care îşi va da viaţa pentru echipă.”

Suarez a jucat în nouă turnee internaţionale majore pentru Uruguay.

El a fost eliminat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2010, când a scos cu mâna o minge de pe linia porţii, în ultimul minut al prelungirilor, pentru a împiedica Ghana să avanseze în semifinale.

Asamoah Gyan, fostul atacant al echipei Sunderland, a ratat lovitura de pedeapsă ulterioară, iar Uruguay a câştigat la loviturile de departajare, ajungând în semifinalele Cupei Mondiale pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

În 2011, Suarez a condus Uruguay la victoria în Copa America din Argentina, terminând pe locul al doilea în topul marcatorilor turneului, cu patru goluri.

La Cupa Mondială din 2014, a marcat de două ori pentru a ajuta Uruguayul să învingă Anglia în faza grupelor, dar a ratat fazele eliminatorii după ce a primit o interdicţie de patru luni pentru că l-a muşcat pe fundaşul Italiei, Giorgio Chiellini, în ultimul meci din grupă al echipei sale.

Suarez a primit, de asemenea, o interdicţie internaţională de nouă meciuri şi a ratat Copa America 2015.

„Am trecut prin momente dificile. Au fost multe”, a spus Suarez în timpul conferinţei de presă în care şi-a anunţat retragerea. „Personal, a fost mai rău pentru mine după greşeala mea masivă din 2014. Dar nu e nimic ce mi-aş reproşa”.

Suarez a mai evoluat la Cupa Mondială din 2018 şi 2022, şi a mai fost prezent la cinci ediţii ale Copa America.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici